Jet Lag App: iPhone-app geeft advies om jetlag te verminderen

Jet Lag App voor de iPhone helpt je de jetlag van het vliegen misschien niet voorkomen, maar wel terug te dringen. De iPhone-applicatie ziet er stijlvol uit en laat je de adviezen tijdens en na je vlucht rechtstreeks in je agenda zetten.

Jet Lag App iPhone jetlag terugdringenEen jetlag kan je misschien niet voorkomen, maar wel verminderen. De recent uitgebrachte, uit Nederland afkomstige iPhone-app Jet Lag App helpt je de kater van het vliegen zo snel mogelijk om zeep te helpen. Je vult in de applicatie in hoe laat je vertrekt op je beginpunt en hoe laat je aankomt aan de andere kant van de wereld. De applicatie zet vervolgens een aantal tijdstippen op een rij waarop je adviezen krijgt wat je moet doen om de jetlag te verminderen.

Voordat je je vluchtinformatie overneemt van je ticket in de app, geef je eerst aan of je verblijf elders minder lang of langer dan vier dagen duurt, wat klaarblijkelijk dezelfde vraag is als ‘reis je door minder dan zes tijdzones of meer’? Niels Jansen van ontwikkelaar Ozomedia:

Op basis van de vluchtlocaties en de vluchttijden berekent Jet Lag App de totaal opgebouwde jetlag en alle adviezen die daarbij horen. Behalve dat wordt ook de vluchtduur meegenomen.

Jet Lag App vertrek- en aankomsttijd jetlagHet overzicht van tips dat Jet Lag App geeft nadat je de vertrek- en aankomsttijd (lokale tijd) en vertrek- en aankomstlocatie hebt ingevoerd, staat chronologisch onder elkaar vermeld. Elk advies wordt begeleid door een kalendar met daarop de datum van de tip begeleid door het tijdstip op zowel de vertrek- als de aankomstlocatie. Per moment staat een korte tip, zoals: drink genoeg water en vermijd alcohol. Onder de knop More Information zie je waarom dat advies wordt gegeven.

Jet Lag App tips voor onderwegDe beste optie van Jet Lag App is dat je de adviezen rechtstreeks in je iPhone-kalender kan zetten. De tips en extra informatie komen dan terecht tussen al je andere afspraken, hoewel dat in het geval van een lange tip storend kan zijn omdat er dan opeens een enorm lange afspraak in je agenda staat. De toelichting staat gelukkig keurig in het notitievak. De wekkermelding de volgende ochtend wordt keurig vooraf gegaan door een alarmmelding.

Jet Lag App is met 3,99 euro geen goedkope app, maar hij biedt door de exacte tijdstippen, adviezen en alarmmeldingen wel nauwkeuriger tips dan websites kunnen doen. Zeker als je regelmatig last hebt van een jetlag en dus vaak vliegt, zal die 4 euro geen obstakel mogen heten. De app Jetlag Genie is met 2,39 euro een mogelijk, goedkoper alternatief.

Downloaden: Jet Lag App (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2012, 17:30
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen reizen, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.