Thrill Battle: Walibi Holland maakt eerste interactieve pretpark-game

Walibi Holland heeft de Thrill Battle uitgebracht, een interactieve game waarmee je tegen anderen kunt spelen. Social gaming, inchecken en interactief bezig zijn worden daarbij gecombineerd.

thrill-battleWalibi Holland heeft een wereldprimeur: ze hebben als eerste attractiepark een app gemaakt waarmee je punten kunt winnen door in extreme rides te gaan zitten. Hoe hoger de G-krachten en hoe meer thrills je meemaakt, hoe meer punten je verdient. De hele dag check je in bij attracties en wie aan het einde van de dag de meeste punten heeft, heeft gewonnen. De Thrill Battle-app combineert social gaming met interactief bezig zijn in het park. Degene die aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft behaald, wint een bezoek aan het attractiepark voor zichzelf en 100 vrienden.


Het is nog niet eerder vertoond dat een attractiepark een dergelijke app voor smartphones heeft ontwikkeld. De meeste pretparken willen het liefst dat je je smartphone goed wegstopt, als je in één van de rollercoasters gaat zitten. Thrill Battle moedigt je dan ook niet aan om ride-filmpjes te gaan maken, maar wil alleen dat je incheckt. Bij de ingang van een attractie check je in en heb je de ride helemaal gedaan, dan check je bij de uitgang van de attractie weer uit. Hiermee verdien je punten. Er zijn diverse manieren om extra punten te verdienen, bijvoorbeeld door meermaals dezelfde attractie te bezoeken of door zoveel mogelijk verschillende attracties te doen. Ook met terraszitten verdien je punten, al zal het niet genoeg zijn om aan het einde van de dag van je vrienden te winnen. Je kunt de game alleen of met vrienden spelen.

thrill-battle-iphone-puntenOmdat de smartphone kan meten of je echt in een ride zit, is het niet mogelijk om vals te spelen. Bij de Space Shot (een paal waarbij je omhoog wordt geschoten) kan de accelerometer in de smartphone meten dat je met hoge snelheid omhoog wordt afgevuurd. En bij de achtbanen is op basis van de baan en de snelheid te controleren of je echt in de attractie zit. Aan het einde van de rit krijg je de uitslag van de behaalde G-krachten. De app is bedacht en ontwikkeld door One Shoe mobile. Na een bezoek aan het park kun je de game verder spelen, door elke week een vraag te beantwoorden, waarmee je opnieuw punten kunt verzamelen. De bezoeker die aan het eind van het jaar de meeste punten heeft verzameld wordt ‘Thrill Master of the year’ en mag met 100 vrienden op bezoek in Walibi Holland. En de winnaar van de maand krijgt 2 Walibi-jaarabonnementen.

Naast de game is er een algemene applicatie van Walibi Holland gemaakt, die informatie biedt over het park, zoals openingstijden en plattegrond van het park. Ook blijf je op de hoogte van nieuwtjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 juni 2012 om 18:30
Onderwerp
Categorie
Games
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.