Mailprogramma Sparrow ook snel op iPad verwacht

De geroemde mailapplicatie Sparrow voor de Mac en iPhone maakt zijn opwachting voor de iPad. Dat heeft de Franse ontwikkelaar erachter bekend gemaakt met een nieuwe pagina op haar website.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Mailapp Sparrow voor de iPad aangekondigdDe e-mailapplicatie Sparrow, vooral bekend als alternatieve mailclient voor Gmail, zal binnenkort ook als iPad-versie beschikbaar zijn. Dat maakt een nieuwe pagina op de website van Sparrow duidelijk. Op die pagina kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor ‘something bigger‘, waarbij de Franse ontwikkelaar doelt op een iPad-versie van de eerder dit jaar verschenen iPhone-app. De mailtoepassing is groot geworden op de Mac, waar Sparrow de handen op elkaar kreeg door een overzichtelijke en eenvoudige interface voor Gmail met alle gewilde functies op logische plekken.

De op 15 maart 2012 verschenen iPhone-app van Sparrow heeft inmiddels 145 beoordelingen in de Nederlandse App Store verzameld met een gemiddelde waardering van 4,5 ster. Dat laat de loyaliteit van de gebruikers zien: de app is ook hevig bekritiseerd om het ontbreken van pushmeldingen bij het binnenkomen van nieuwe e-mails. De ontwikkelaar ligt daarover al enige tijd in de clinch met Apple, maar een oplossing in de vorm van een betaald abonnement wordt snel verwacht.

Sparrow is zoals gezegd vooral toegespitst op Gmail, de gratis maildienst van Google. Zo zie je onder andere de labels die je daarin aanmaakt meteen terug in Sparrow. Er is overigens al enige tijd een officiële Gmail-applicatie voor de iPad en iPhone. Die geeft wel een hoorbaar signaal als er een nieuwe e-mail is binnengekomen, maar begeleidt die melding niet van een pushbericht. Sparrow ondersteunt naast Gmail ook andere IMAP- en POP3-diensten.

Op iPhoneclub hebben we al meermaals geschreven over Sparrow. Sparrow voor de iPhone kost €2,39. Een prijs voor de iPad-versie is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2012, 19:44
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, gmail, sparrow, voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.