Jango Radio: luister radio op je iPhone en stem artiesten weg

Met Jango Radio Mobile kan je artiesten ontdekken die lijken op je favoriete artiest. Je voert een band in en de iPhone-app maakt een radiozender aan met aanverwante muziek die je zelf kan wegstemmen.

Jango Radio Mobile online artiestenradio luisteren op iPhoneEen ‘radiozender’ die voor je aangemaakt wordt naar aanleiding van de artiestnaam die je invoert. De zender zoekt er zelf gerelateerde resultaten bij en laat die aan je horen. Er zijn verschillende applicaties die dat trucje beheersen, zoals Deezer en Soundtrackr Radio. Jango Radio Mobile hanteert het principe van je eigen radiokanaal ook, maar laat je nummers en artiesten nog een keer luisteren of juist wegstemmen.

Het nadeel van dit soort applicaties is dat de gerelateerde nummers door een computer en aanbevelingen van anderen aan elkaar worden gekoppeld. Als de database van nummers te klein is, kan je de raarste sprongen maken van genre naar genre. En als de database wel groot is, moet je nog maar afwachten of de door de app aangeraden bands je aan staan.

Jango geeft de controle aan je terug. Zodra je een artiest invoert, laat de app in een lijst een paar van de bands zien die hij erbij heeft gezocht. In dat overzicht kun je artiesten al een Plus en Min geven, wat direct invloed heeft op de hoeveelheid dat die nummers worden afgespeeld. Ook als er een liedje speelt, kun je een duim omhoog of omlaag drukken. Jango Radio aanverwante artiestenOmhoog? Dan krijg je de vraag of je graag meer muziek van deze artiest hoort. Omlaag doet het tegenovergestelde. Je kan er een nummer en artiest mee overboord gooien uit je radiozender. Wat gaaf is, is dat je kan aangeven hoe flexibel de app is met het zoeken van aanverwante muziek. Zowel in de artiesten als nummers kun je aangeven of je een strict populaire selectie wil, een ‘happy gemiddelde’ of een grote mate van afwisseling. Bij het screenshot van Adele Radio hiernaast, is er duidelijk gekozen voor een populaire selectie.

In het tabblad Your Stations kan je direct inschakelen op de kanalen die je hebt gemaakt. Een nieuwe zoekopdracht kan je invullen in het tabblad New Station. Die wordt dan meteen toegevoegd aan je lijst met radiostations, maar kun je uiteraard weer verwijderen. Wie even geen inspiratie heeft, kan bij het tabblad Genre stations terecht. Jango Radio iPhone Adele playingDaar staan zenders met de tophits in allerlei genres, jaren ’70, ’80 en ’90-muziek en natuurlijk al een Theme & Holidays-overzicht voor Kerstmis.

Bij de More-knop kan je instellen wat de geluidskwaliteit van de muziek is. Standaard staat ie op Medium om geluidsskips te voorkomen vanwege eventueel lang inladen op een mobiele verbinding. High is prima voor Wi-Fi en Low is juist aan te raden als je een stricte databundel hebt.

Het kan bijna niet anders dan dat Jango is gemaakt door liefhebbers. De applicatie is gratis te downloaden en ontbeert elke vorm van reclame. Je kan een account aanmaken om voorkeuren op te slaan en ook te gebruiken op Jango.com, maar het hoeft niet en wordt je ook niet opgedrongen.

Downloaden: Jango Radio Mobile (gratis)

Met dank aan Robin voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2011, 18:42
Categorie Muziek
Onderwerpen deezer, muziek, radio, soundtracking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.