AlleDealsVan: iPhone-app met overzicht van dagelijkse kortingen

AlleDealsVan voor de iPhone biedt een overzicht van de dagelijkse aanbiedingen, kortingen en acties van websites zoals Groupon en iBood. Zo mis je nooit meer een tijdelijke kortingsactie.

AlleDealsVan iPhone aabiedingenHet is de tweede keer in korte tijd dat er een Nederlandse applicatie is uitgebracht die dagelijkse kortingsacties van websites zoals Groupon en Groupdeal op een rij zet. Vorige maand bespraken we al de app Stedenkortingen. De nieuweling heet AlleDealsVan en laat eerst de deals op je locatie zien, alvorens de lijst met landelijke acties in beeld komt. Helaas valt er ook aan deze dienst nog een en ander op te merken.

Je kan in Alle Deals Van geen locatie bepalen aan de hand van GPS, maar je hoeft maar een keer linksboven op Steden te drukken, selecteert dan een van de steden en je ziet de de pagina met regionale en landelijke deals al. Het aardige aan de applicatie is dat je geen tabbladen hebt en geen onnodige opsmuk. De Steden-knop en de lijst is het enige wat de app biedt. Zo is er in potentie een goed overzicht van alle dagelijkse en tijdelijke acties. Er staan onder andere aanbiedingen in afkomstig van de websites Groupon, Groupdeals, iBood, GoldenDeals.nl, OneDayPrice.nl, Gave Aktie, ClickToBuy, WAAT en Groupolitan.

Helaas heeft ontwikkelaar Laurie Tijssen voor een wat drukke layout van de app gekozen. De titels van de aanbiedingen zijn vetgedrukt en breken af na de eerste regel. Zo zie je van veel aanbiedingen niet wat ze behelzen. Daaronder vind je wel wat de huidige prijs en de normale prijs is.

Qua aanbod aan aanbiedingen heeft AlleDealsVan op moment van testen beduidend meer landelijke acties dan Stedenkortingen. Dat is opvallend, want het overgrote deel van de aanbiedingen in beide apps komt van Groupon. Het lijkt erop dat AlleDealsVan wat soepeler omspringt met het fenomeen ‘landelijke deals’ en daarin gewoon de aanbiedingen van alle regiogebonden Groupons ook meeneemt. Op zich is dat gezien de aard van de aanbiedingen geen verkeerde gedachte.

Net als Stedenkortingen, biedt AlleDealsVan niks meer dan een korte omschrijving van de actie op een kleine pagina en daarna enkel een link naar de webpagina van de bijbehorende actiesite. Die sites zijn zelden gericht op mobiele gebruikers en druk, onoverzichtelijk en onhandig te bedienen vanaf de iPhone. Vanwege de vereiste registratie en het benodigde inloggen op de sites, is ook AlleDealsVan vooral een lijstje van acties die je beter op een normale computer kan benutten.

AlleDealsVan biedt (net als de genoemde concurrent trouwens) alleen kortingen en acties die je online kan bestellen. De meeste acties komen vanaf Groupon en kunnen met Groupons eigen iPhone-app wel direct besteld worden. AlleDealsVan en Stedenkortingen bieden geen overzichten van de hier-en-nu kortingen van de Nederlandse apps Pocketdeals en het snel groter wordende Scoupy. Als je optimaal wilt profiteren van aanbiedingen dus, mag je al een handvol apps op de iPhone installeren. Ook AlleDealsVan voegt dus weer wat toe aan het bestaande aanbod.

Downloaden: AlleDealsVan (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2011, 16:09
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen groupon, korting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.