NOS Teletekst krijgt nieuw retro-uiterlijk

NOS Teletekst is voor de tweede keer dit jaar voorzien van een nieuwe interface. Nu doet de app weer lekker retro aan.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NOS Teletekst iPhoneNOS heeft de Teletekst-app een misschien wel gepast nieuw uiterlijk gegeven. De applicatie heeft een vernieuwde interface die het over de retro-boeg gooit. Onder de donkergrijze balk boven in beeld ziet alles er uit alsof je Teletekst gebruikt op een oude tv. Toch zit er nog wel een beetje design in NOS Teletekst voor de iPhone. Zo schuiven pagina’s die je opent vanaf rechts in beeld. Bovendien is de applicatie verder geoptimaliseerd voor de iPhone 5.


Het voelt in het nieuwe uiterlijk vanzelfsprekender welke elementen in de interface drukbaar zijn en welke niet. De rode, groene, gele en blauwe rondjes in beeld kan je altijd drukken en je kan direct naar een pagina bewegen door een paginacijfer even ingedrukt te houden. De knoppenbalk aan de bovenkant van het beeld is ook vernieuwd en is iets simpeler geworden. Je kan er snel naar de vorige en volgende pagina mee bladeren, gaat naar de vorige of volgende categorie en centraal vind je het veld om een paginacijfer in te vullen. Je kan ook nog steeds een lijstje met favorieten samenstellen. Die toont gewoon op een witte achtergrond en lijkt op andere apps.

NOS Teletekst hoofdpagina intro NOS Teletekst paginanummer invoeren

Een andere vernieuwing in NOS Teletekst versie 3.1 voor de iPhone is dat de app altijd opent op de startpagina van Teletekst, net als vroeger. Ten slotte kan je tweemaal op een pagina tikken om hem te verversen. De update is bijzonder, omdat in februari dit jaar het appontwerp van Teletekst ook al op de schop ging.

Downloaden: NOS Teletekst (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2013, 16:02
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp teletekst
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.