iSafe Pro onveilig, slaat wachtwoorden zonder encryptie op

De app iSafe Pro, die vandaag gratis te downloaden is als gratis App van de Dag, blijkt niet veilig. Wachtwoorden en andere belangrijke informatie wordt onversleuteld bewaard.

isafe proDe top 10 van de App Store is niet altijd de beste plek om goede apps te vinden. Er staat soms ook behoorlijk wat troep tussen. Zo was de datingapp Badoo maandenlang bovenaan de ranglijsten, maar iPhoneclub-lezers vonden het maar rotzooi en zwendel. Vandaag staat er een app bovenaan de ranglijst, die ook niet helemaal in de haak is: iSafe Pro. De wachtwoordenapp digitale kluis slaat wachtwoorden, antwoorden op geheime vragen en allerlei andere info op in platte tekst. Mobile Security Company kwam de beveiligingsproblemen van de app op het spoor en waarschuwt daarom de app niet te installeren.

Dat de app zo hoog in de ranglijsten staat, is te danken aan de actie ‘Gratis app van de dag’. Apps die hoog in de ranglijsten staan zijn lang niet altijd goed of veilig. Je hoeft alleen maar te kijken naar WhatsApp om te begrijpen wat we bedoelen: de app komt regelmatig in het nieuws omdat cruciale beveiligingsproblemen nog niet zijn opgelost, maar toch staat de app al maandenlang bovenaan de lijst met best verkochte betaalde iPhone-apps. Maar slechte beveiliging en het risico dat je privégegevens op straat liggen lijkt gebruikers niet echt tegen te houden.

NIET downloaden: iSafe Pro (tijdelijk gratis, was €0,89, iOS 4.3+)

Voor alle duidelijkheid: de betreffende app is de gratis app bij de actie ‘App of the Day’. Het is dus NIET Apple’s App van de Week en ook niet een soort ‘app van de dag’ van iCulture (die hebben we niet).

isafe pro 1

isafe pro 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2013, 23:07
Categorie Diensten
Onderwerpen beveiliging, wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.