iPhone Screenshot Buttons

iPhone Screenshot Buttons: gratis screenshot-programma voor iPhone

iPhone Screenshot Buttons van de Nederlandse ontwikkelaar Robota.nl is een handig en gratis screenshotprogramma om van elk scherm op je iPhone een schermafbeelding te maken.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Screenshot ButtonsHet Nederlandse bedrijf Robota.nl begint de smaak van het programmeren voor de iPhone te pakken te krijgen. Na het nuttige programma SysInfo om de systeemprocessen op je iPhone zichtbaar te maken, komen ze nu met een handig screenshotprogramma voor de iPhone.

Er waren al een aantal mogelijkheden om screenshots op je iPhone te maken, maar die hadden of als nadeel dat ze niet van elk scherm een schermafbeelding konden maken, of alleen via ingewikkelde commandline-instructies werkten. Het gratis programma iPhone Screenshot Buttons kent die beperkingen niet. Je moet eerst in het programma even instellen in welke map de screenshots moeten worden opgeslagen. Activeer daarna de zwevende knoppen en je kunt in elk scherm (zelfs als de slider actief is) de knop Snap gebruiken om een screenshot te maken. Met de knop View kun je vervolgens weer je gemaakte screenshots bekijken of deze – indien nodig – weer verwijderen.

iPhone Screenshot Buttons is (nog) niet beschikbaar voor Installer.app, dus voorlopig moet je de software handmatig installeren. Dit kan op de volgende manier:

  • Kopieer de inhoud van de map Library-LaunchDeamons naar /Library/LaunchDeamons
  • Kopieer Screenshot.app naar /Applications
  • Maak het bestand uitvoerbaar (executable) via het commando: chmod 755
  • Kopieer de inhoud van de map usr-bin naar /usr/bin
  • Maak screenshot uitvoerbaar via het commando: chmod 755
  • Herstart je Springboard of zet je iPhone even uit en weer aan.

iPhone Screenshot Buttons iPhone Screenshot Buttons

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 21:17
Categorie Diensten
Onderwerpen robot, screenshot
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.