Toch Java op de iPhone, als het aan Sun ligt

Sun denkt een manier te hebben gevonden om Java op de iPhone mogelijk te maken. Met PhoneME kan de ontwikkelaarscommunity zelf aan de slag met een open source-versie van Java.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Java booksBij de lancering van de iPhone liet Steve Jobs al schamper weten dat hij Java niet ziet zitten. Maar Sun heeft nu waarschijnlijk toch een manier gevonden om Java op de iPhone te laten draaien. PhoneME kan als open source-versie van Java straks op de iPhone gaan draaien, verwacht Terrence Barr, senior staff engineer van Sun Microsystems.

PhoneME is een open source-versie van Java, die voor mobiele telefoons is bedoeld. Door inspanning van de community en gebruik van een SDK kunnen ontwikkelaars proberen om het op de iPhone werkend te krijgen. Eerder werd al iets soortgelijks gedaan voor de Nokia N800. Java-ontwikkelaars schijnen er wel op gebrand te zijn om Java op de iPhone te kunnen gebruiken en Sun wil hen daarbij natuurlijk op ale manieren helpen. De open source-versie van Java is volgens community marketing manager Rich Sands van Sun al een groot succes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 17:12
Categorie Diensten
Onderwerp sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.