iPhone-gebruikers kunnen met Viber nu gratis bellen naar Android-gebruikers

Met de iPhone-applicatie Viber kun je nu ook gratis bellen en berichten versturen naar Android-gebruikers die de app hebben geïnstalleerd.

Viber iPhone app nu ook voor AndroidDe iPhone-applicatie Viber heeft er een belangrijke functionaliteit bij gekregen, zonder dat de applicatie zelf een update hoefde te ondergaan. De toepassing waarmee je gratis kan bellen en sms’en naar andere Viber-gebruikers, is nu namelijk ook beschikbaar voor Android. De applicatie heeft zelfs wat meer mogelijkheden op Google’s mobiele besturingssysteem. Zo kan Viber er als de standaard bel-applicatie worden ingesteld. Net als de iPhone-versie krijgen ook Android-gebruikers push-meldingen van nieuwe berichten en binnenkomende telefoontjes.

Viber heeft volgens haar makers al meer dan 12 miljoen gebruikers, maar het heeft in haar korte bestaan al voor een hoop opschudding gezorgd. In december 2010 maakten we een overzicht met veelgehoorde klachten over de app. Problemen van gebruikers waren vooral dat er toch belkosten in rekening werden gebracht (alleen met contactpersonen met het Viber-icoontje bel je gratis). Daarnaast zijn de privacyvoorwaarden omstreden. Zo behoudt Viber zich het recht op het inzien van je contactenbestand en kunnen ze zelfs gesprekken opslaan. Denk daar even aan voordat je Viber installeert.

Downloaden: Viber (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2011, 11:49
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen android, bellen, gratis sms'en, viber

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.