Calvetica: update combineert je kalender en takenlijst

Een verse update voor kalender-app Calvetica verandert de app fiks. Het ontwerp is minimalistischer en er wordt slimmer van schermruimte gebruik gemaakt door je afsprakenlijst onder je maandkalender te tonen.

Calvetica is al enige tijd een krachtig en visueel aantrekkelijk alternatief voor Apple’s eigen kalender. De app maakt automatisch gebruik van de afspraken die al in de standaard app staan, wat betekent dat je niks hoeft over te zetten. Calvetica heeft net een fikse update ontvangen, die je maandkalender combineert met een afsprakenlijst onderaan. Ook draait de app nu op de volle schermresolutie van de iPad.

De update verandert het een en ander aan het uiterlijk. Zo lijkt de maandkalender iets meer omhoog te staan, waardoor de app er wat minder minimalistisch uitziet. Efficiënt is het ontwerp wel: voeg je bijvoorbeeld een agenda-item toe, dan krijg je twee toetsenborden in beeld. Één om de tijd mee in te voeren en een ander om de naam van het evenement te typen.

De update introduceert een layout die zowel je maandkalender als je afsprakenlijst toont. Je kalender wordt boven in de app getoond, met de lijst er recht onder. Met een druk op de knop wissel je naar een takenlijst, die de kalender en lijst met andere informatie vult. Het is ook mogelijk om in de lijst je weekagenda te tonen.

Handige vingerbewegingen maken Calvetica toegankelijk voor hardcore-gebruikers. Door de plus-knop langer ingedrukt te houden stel je een alarm in die over 5 minuten, een paar uur of de precies een dag later afgaat. Veeg je de maandkalender omhoog, dan krijgt je afsprakenlijst meer beeldruimte. Verder zijn notificaties verfijnd en is het makkelijker om agendapunten te delen via e-mail of sms.

Download: Calvetica (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2011, 10:12
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.