iPhone-games aangekondigd op E3-beurs: Final Fantasy, 1942 en Sonic 4

De E3 gamebeurs is in volle gang, doorgaans eigenlijk niet heel interessant voor Apple producten, maar dit jaar is het anders. Er druppelen langzaamaan steeds meer nieuwe gametitels voor de iPhone en iPod Touch binnen.

Electronic Entertainment ExpoDe Electronic Entertainment Expo (kortweg E3) is doorgaans een gamebeurs die aan Apple voorbij gaat. De beurs die dit jaar van 15 tot 17 juni plaatsvindt, is een jaarlijks terugkerend fenomeen waar de grootste gamesontwikkelaars hun nieuwste games voor consoles en PC’s aan de wereld laten zien. Apple was hier nooit zo sterk vertegenwoordigd (omdat de Mac niet bepaald bekend staat als spelplatform), maar met de iPhone en iPod Touch is hier verandering in gekomen. Apple heeft vooral de iPod Touch in de markt gezet als portable gaming device en dat ze hier goed aan hebben gedaan blijkt wel, want er zijn nu ook ontwikkelaars met hun games voor de iPhone of iPod touch aanwezig. We lichten er drie uit.

Final Fantasy Tactics: The War of Lions

Square Enix, onder andere bekend van de Final Fantasy-reeks, heeft een tweetal games voor de iPhone/iPod Touch aangekondigd. De eerste is Final Fantasy Tactics: The War of Lions en de officiele releasedatum staat op 15 september 2010. De tweede is Secret of Mana een game, die zijn oorsprong vindt in 1993 en in 2008 opnieuw uitgebracht is voor de Wii. Veel is er over deze game nog niet bekend.

Featuring an array of enhancements to the original Final Fantasy Tactics, including breathtakingly beautiful CG movies, additional characters and jobs, and an all-new English translation, the critically acclaimed Final Fantasy Tactics: The War of the Lions now makes its way to iPhone® and iPod touch®.

De trailer van Final Fantasy Tactics: The War of Lions:

1942

Capcom, een andere grote gamesontwikkelaar, heeft screenshots vrijgegeven van de arcade-klassieker 1942. Dat de game eraan zat te komen voor het iPhone-platform was al duidelijk sinds de vorige editie van de E3, maar dit is voor het eerst dat er beelden worden vrijgegeven.

splashscreen320x48019421942screenshot11942screenshot2

Sonic 4

Als laatste is er nog nieuws over de al eerder aangekondigde game van Sega’s Sonic 4. Over de releasedatum weten we nog steeds niets meer dan “aan het einde van 2010”, omdat Sega erg zijn best doet de game de moeite waard te maken. Touch Arcade heeft het spel even gespeeld en was zeer positief. Met ’tilt en touch controls’ en dezelfde inhoud als eerdere console-versies belooft Sonic 4 iets bijzonders te worden.

Hieronder het hands-on filmpje:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.