iPhone game-update #13: Mirror’s Edge, Super Meat Boy en The Game Dealer

iPhone game-update #13: Mirror's Edge, Super Meat Boy en The Game Dealer. iPhoneclub houdt haar lezers elke dag op de hoogte op het gebied van nieuws rondom videogames op de iPhone.
Erik Welleweerd - · Laatst bijgewerkt:

Super_Meat_BoyDe afgelopen dagen heb je onze dagelijkse iPhone game-update moeten missen, omdat er rond de feestdagen te weinig echt interessante ontwikkelingen te melden waren. Vanaf vandaag gaat deze rubriek weer met frisse energie van start met nieuws dat we graag met jullie willen delen: er is nieuws rond Mirror’s Edge, Super Meat Boy en het nieuwe The Game Dealer. Daarnaast hopen we natuurlijk dat we ook dit jaar weer veel geweldige games tegemoet kunnen zien.

Mirror’s Edge gratis te downloaden

Mirrors-EdgeWij Nederlanders houden van alles wat gratis is en daarom kan het volgende bericht wel eens goed in de oren klinken. De EA game Mirror’s Edge is namelijk gratis in de App Store te vinden. Dit heeft alles te maken met de 12 Dagen Cadeaus-actie van Apple. Voor degenen die zijn vergeten wat Mirror’s Edge ook alweer inhoudt: Mirror’s Edge is een game waarin je moet freerunnen om je zo van gebouw naar gebouw te verplaatsen. Erg spannend!

Downloaden: Mirror’s Edge (World) – tijdelijk gratis

Geen Super Meat Boy op de iPhone

Super Meat Boy is een hit op de PC en Xbox Live Arcade en een logisch gevolg is dat het spel dan naar meerdere platformen komt. Ontwikkelaar Team Meat heeft tegenover Game Informer laten weten dat het spel waarschijnlijk naar de Nintendo 3DS en de Nintendo Wii komt. De game komt niet naar de iPhone, omdat het bedrijf zich niet kan vinden in de filosofie van Apple. Team Meat is namelijk van mening dat de prijzen in de App Store van games momenteel te laag zijn en ervoor zullen zorgen dat de consolemarkt hierdoor schade toe wordt bedeeld. Toch jammer, want Super Meat Boy is een genot om te spelen. Hieronder zie een trailer van de game die waarschijnlijk nooit naar de iPhone zal komen.

The Game Dealer uit in Japan

GameDevStoryTitleThe Game Dealer is uit in Japan! Nu zal je dit waarschijnlijk weinig zeggen, maar als ik je vertel dat het een spin-off van Game Dev Story is, dan begint er hopelijk een belletje te rinkelen. In die laatste game is het mogelijk om aan het hoofd te staan van een softwarebedrijf en ervoor te zorgen dat jouw games het meest verkocht worden. Een game over het werk van gamedevelopers dus. Het spel behaalde vooral veel succes binnen de videogame-industrie zelf, omdat het een zeer goede simulatie van het echte werk is. The Game Dealer focust zich logischerwijs op de retailkant van de videogamewereld. Veel is er nog niet bekend over, maar het lijkt erop dat het tevreden houden van klanten één van je belangrijkste taken is. Nu maar hopen dat het spel ook naar het westen komt, maar aangezien Game Dev Story hier wel uitgekomen is en zijn sequel ook gepland staat voor ons, moet dat geen probleem zijn.

Gratis games en andere berichten

In de kerstperiode hebben we al heel wat freebies en kortingen voorbij zien komen, maar het leven gaat door en dat betekent dat er steeds andere games voor noppes in de App Store belanden. Vandaag zijn dat onder andere Fallen, Rogue Runner en DrawRace.

Daarnaast hebben we nog twee korte nieuwtjes voor je. Ngmoco stopt per direct met vier freemium games van eigen makelij. Het gaat om Epic Pet Wars, Epic Chef Wars, Epic Crime Wars en Titan Wars. Firemint, de maker van Flight Control en Real Racing heeft echter wel een goede dag. Ze hebben namelijk Infinite Interactive gekocht, de studio die verantwoordelijk is voor de Puzzle Quest games. Je kon hier gisteren al een uitgebreider artikel over lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2011, 3:32
Categorie Games
Onderwerpen electronic arts, game, mirror's edge

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.