AppEvent: Air Meter maakt dataverbruik inzichtelijk

Air Meter houdt bij hoeveel data je verbruikt via 3G/GPRS, Wi-Fi en kan meldingen versturen als je bijna aan je datalimiet raakt.

Air MeterDe hele maand januari is er dagelijks een iOS-applicatie van Nederlandstalige makelij gratis in het kader van het AppEvent. Vandaag is dat Air Meter van de Belgische ontwikkelaar Left Foot Apps. Hiermee kun je bijhouden hoeveel data je gebruikt en kun je waarschuwingen instellen om te voorkomen dat je over je datalimiet heengaat.

Het dataverbruik wordt zowel visueel als in tekst weergegeven en is onderverdeeld in 3G/GPRS-verbruik en Wi-Fi. Je kunt instellen wanneer je nieuwe factuurperiode van start gehad, zodat je precies per verbindingsmethode kunt bijgehouden hoeveel data je gebruikt. Ook kun je instellen hoe hoog een eventuele datalimiet is, zodat je kunt zien hoeveel je daarvan al hebt gebruikt. Het is mogelijk om waarschuwingen in te stellen bij het overschrijden van de limiet, als je boven het gemiddelde komt en als er nog 10%, 30% of 50% van je datalimiet resterend is.

Naast het dataverbruik kan de applicatie ook je accuverbruik weergeven (onderverdeeld in resterende gebruikstijd voor multimedia, gesprekken, surfen en stand-by) en toont Air Meter hoeveel vrije geheugenruimte je nog beschikbaar hebt. De applicatie werkt zowel op de iPhone en de iPod Touch, als op de iPad.

Downloaden: Air Meter (vandaag gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2011, 10:32
Categorieën Belgische apps, Diensten
Onderwerpen appevent, datalimiet, dataverbruik, gratis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.