Gratis Navigon- en nieuwe Garmin-navigatie op CES 2011

Navigon heeft samen met Audi een gratis navigatie-app uitgebracht waarmee je op CES 2011 kunt navigeren. Garmin brengt StreetPilot uit, navigatiesoftware voor de iPhone.

audi las vegasCES, de grootste consumentenelektrontronicabeurs van de VS, gaat op 6 januari van start. Twee navigatiefabrikanten hebben daar iets nieuws te melden: Navigon heeft een gratis iPhone-applicatie uitgebracht voor mensen die tijdens de beurs willen navigeren en Garmin heeft voor het eerst navigatiesoftware voor de iPhone aangekondigd.
Mensen die van plan zijn deze week naar Las Vegas te komen kunnen de Navigon-gebaseerde app Audi Las Vegas Navigator downloaden. Deze bevat kaarten van de staat Nevada en is tijdelijk verkrijgbaar.

Ook als je niet met de auto in Las Vegas gaat rondrijden kan de app van pas komen, want deze bevat ook informatie over hotels, restaurants, hotspots, vliegvelden en andere nuttige info. Google Local Search, Weather Live en de mogelijkheid om via Twitter en Facebook informatie te delen zijn ook aanwezig. Je kunt de wandelmodus gebruiken om een routebeschrijving te voet op te vragen. Pak je de auto, dan krijg je gesproken aanwijzingen, rijstrookassistent, Reality View Pro en andere opties. Navigon heeft de functie MyRoute om rijgedrag en -patronen te analyseren en levert drie mogelijke routes op basis van je locatie en tijd van de dag. Bij elke route zie je de afstand en benodigde tijd. Audi Las Vegas Navigator is beperkte tijd gratis in de App Store te vinden en geschikt voor iPhone 4, 3GS en 3G. Voor een iPhone van de eerste generatie heb je een accessoire met GPS-chip nodig, zoals een autohouder van Mio.

Garmin iPhone-navigatie

garmin streetpilotDe Amerikaanse fabrikant Garmin heeft ook nieuws op de CES. Ze probeerden ooit een voet tussen de deur te krijgen met navigatie op smartphones, door samen met ASUS een Android-gebaseerde nuvifone uit te brengen. Die telefoon is niet succesvol geworden en de nuvifone-samenwerking stopt dan ook binnenkort. Op de CES gaat Garmin een iPhone-applicatie aankondigen. De Garmin StreetPilot-app levert ook gesproken route-aanwijzingen, recente kaarten, realtime verkeersinfo, een rijstrookassistent en aanduidingen voor de maximale snelheid. Je kunt ook muziek uit je iPod-bibliotheek afspelen tijdens het rijden, via knoppen vanuit de app.

Voorlopig is alleen een Amerikaanse app gelanceerd, die $39,99 kost. Voor dezelfde prijs koop je TomTom USA van Garmin’s grootste concurrent (ook $39,99).

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2011, 20:38
Categorie Navigatie
Onderwerpen garmin, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.