Olympische Spelen 2012 krijgt Wii Sports-achtige iPhone game

De Olympische Spelen hebben een eigen, officiële iPhone-game gekregen die je kan spelen vanaf de iPhone 4. De app heeft negen sporten waarop je beter kan worden en doet sterk denken aan Wii Sports.

London 2012 iPhone game headerMidden in het Europees Kampioenschap voetbal druppelen de eerste applicaties binnen die vooruitblikken op het volgende grote sportevenement: de Olympische Spelen in Londen. Met nog 37 dagen te gaan voor het samenkomen van alle ‘zomersporten’, is er nu een officiële game van het evenement uitgekomen. London 2012 is een Wii Sports-achtig spel, waarin je met je eigen gemaakte personage deelneemt aan verschillende sporten. Het is verkrijgbaar in een betaalde en gratis uitvoering.

London 2012 boogschieten iPhoneIn de betaalde versie krijg je 3000 munten en 5-‘verbeterpunten’ gratis, waarover later meer. In beide varianten van het spel kan je negen Olympische sporten beoefenen waar je de beste scores op kan proberen te zetten. Dat zijn de 100 meter, 110 meter hordelopen, 100 meter freestyle zwemmen, de double trap, triple jump, polsstok-hoogspringen, 100 meter vlinderslag, boogschieten en K1-kayakken. Het spel speelt zich af in ‘authentieke London 2012 sportomgevingen’.

Als je een personage hebt aangemaakt en die op één aspect, zoals bijvoorbeeld sterkte, snelheid of lenigheid, een verbeterpunt hebt toegekend, begint het ontwikkelen van je sporter. Die kan beter worden op alle sportevenementen door ze vaker te doen. Er zijn drie categorieën evenementen waar je aan kan deelnemen: trainingen, uitdagingen en de Olympische spelen zelf.

London 2012 kayakken iPhoneJe kan je sporter trainen en aanpassen met, volgens ontwikkelaar Neowiz, in totaal 220 verschillende items. Dat gaat van nieuwe kledingstukken voor elke sport tot een sandwich voor extra energie. Je kan ze kopen met de munten die je wint en krijgt van het spelen. Als je tekort komt, kan je voor 79 cent een pakket van 1000 Star-muntjes kopen. In de Hot-sectie van de Shop kan je eveneens meteen alle trainingen vrijspelen voor 79 cent. Alle nationale evenementen vrijspelen kost 1,59 euro, alle Olympische wedstrijden 2,39 euro. Daarnaast heb je nog te maken met energieflitsen. Die vullen vanzelf aan, maar zorgen ervoor dat je niet te lang achter elkaar kan spelen.

Qua gameplay doet London 2012 denken aan Wii Sports en allerlei andere consolegames die eerder over de Olympische Spelen zijn verschenen. Alle sporten spelen net even iets anders, waarbij je bij het kayakken moet balanceren met de telefoon, terwijl je bij hardlopen zo snel mogelijk je benen moet verzetten door pijlsnel rechts en links op het scherm te drukken. Je hebt een iPhone 4 of nieuwer nodig om de officiële Olympische Spelen-game te kunnen draaien.

Downloaden:
London 2012 (gratis, universele app)
London 2012 Premium (€2,39, inclusief 3000 munten en 5 verbeterpunten, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2012, 12:15
Categorie Games
Onderwerpen game, londen, olympische spelen, wii

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.