iPhone-app NS Reisplanner Xtra gaat drukte in trein tonen

iPhone-app NS Reisplanner Xtra gaat real-time laten zien waar het rustig is in de trein. Tests voor deze functie zijn gestart.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reisplanner XtraNS test op het moment een nieuwe versie van de mobiele app NS Reisplanner Xtra, waarmee het mogelijk zal zijn om te zien hoe druk het in bepaalde treinstellen is. De komende drie maanden worden er elf Intercity-treinen uitgerust met infraroodsensoren, die meten hoe druk het in bepaalde delen is. Op basis van deze gegevens laat de app zien waar je het beste kunt gaan zitten. NS zal onderscheid in drukte maken met de kleuren groen, oranje en rood bij een reisadvies.

Op het moment wordt de nieuwe versie van de app getest op het traject Zwolle-Roosendaal. Op het moment wordt er gezocht naar 500 geïnteresseerden die mee willen doen aan de test. Bij deelname wordt wel verwacht dat je reist op het traject en in het bezit bent van een iPhone of Android-telefoon. Ook word je gevraagd om drie keer een online vragenlijst in te vullen.

NS betaalt voor de proef ongeveer 2 miljoen euro. De tests zullen daarnaast enkele weken duren. Zodra de testperiode is afgerond, wordt er gekeken of het druktesysteem voor Reisplanner Xtra landelijk wordt uitgerold.

Downloaden: NS Reisplanner Xtra (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Aanmelden: Proef met instapinformatie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 10:51
Categorie Reizen
Onderwerpen ns reisplanner, openbaar vervoer, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.