iPhone-app Greetz wint Thuiswinkel Award 2012 Mobiele Webwinkel Award

De wenskaarten-app Greetz heeft de Thuiswinkel Award 2012 voor beste Mobiele Webwinkel in de wacht gesleept. De dienst haalt een veertig procent hogere omzet sinds de introductie van de iPhone-applicatie.

Greetz iPhone-app kaart versturenDe iPhone-applicatie Greetz heeft de belangrijke vakprijs Thuiswinkel Mobiele Webwinkel Award gewonnen. De toepassing waarmee je kaarten meteen vanaf je iPhone kan versturen, liet daarmee Marktplaats.nl en Wehkamp achter zich. Het betrof geen publieksprijs, maar de erkenning van een vakjury. Het oordeel kwam tot stand uit een benchmarktonderzoek en een uitgebreide expert-review van het internetadviesbureau Jungle Minds.

De prijs is een bonus voor Greetz, dat eerder financieel al merkte hoe belangrijk de toepassing voor de iPhone is. De app zorgde voor maar liefst 40 procent extra omzet voor de kaartjesverkoopdienst. Ivo Wentholt, directeur van ontwikkelaar Sharewire, is tevreden met de prestatie:

“De Greetz-app is een geweldige m-commerce case, omdat de app significant meer omzet genereert voor Greetz. Het is precies wat we willen voor onze klanten.”

Greetz heeft inmiddels meer dan 10 miljoen kaarten verkocht via haar dienst. In december vorig jaar legden we de iPhone-app tegenover vier soortgelijke apps waarmee je een wenskaarten kan versturen. De toepassing kreeg met een 8 destijds het hoogste cijfer.

Een volledig overzicht van de prijswinnaars kan je vinden op de website van de Thuiswinkel Awards.

Downloaden: Greetz (gratis)

Voor de volledigheid: Sharewire is eveneens de ontwikkelaar van de iPc-app van iPhoneclub.nl. Dat beïnvloedt onze berichtgeving uiteraard niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2012, 10:41
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen award, greetz, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.