Nieuw patent toont driedimensionale avatars voor iOS

Een nieuw patent van Apple laat zien hoe driedimensionale avatars er in iOS uit zouden kunnen zien. Door jezelf na te maken kun je bepaalde games met je eigen personage spelen. Het idee is niet nieuw, maar de screenshots wel.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple AvatarsIn nieuwe patenten van Apple is te zien hoe je een driedimensionale avatar van jezelf kunt maken op de iPhone en iPad. Deze kun je vervolgens gebruiken als personage in bepaalde spellen. Het idee is niet nieuw, we zagen immers eerder al een patent waarin de driedimensionale avatars werden besproken. In dit nieuwe patent zijn echter een aantal screenshots te vinden, waarin je ziet hoe zo’n personage er precies uit zal komen te zien.


Patently Apple dook het patent op. De beelden tonen hoe je een driedimensionaal personage maakt door kleuren en elementen van het gezicht aan te passen met een aantal knoppen. Als voorbeeld wordt er een iPad gebruikt, maar gezien de aard van iOS zou het niet verrassend zijn als je dit ooit ook op de iPhone kunt doen.

Hoe Apple de driedimensionale avatars gaat inzetten is nog niet bekend. In het patent wordt wel gesuggereerd dat je jouw personage in bijvoorbeeld een game kunt gebruiken. Dit doet erg denken aan een soortgelijk systeem dat wordt gebruikt op de Nintendo Wii en Xbox 360. Een patent bevestigt echter niet dat we binnenkort iets nieuws kunnen verwachten. Daar staat tegenover dat de screenshots er op wijzen dat Apple al erg ver is met de ontwikkeling van dit idee. Volgens jailbreaker @chronic bestaat de avatar-bouwer al veel langer, maar werd hij in iOS 4 om mysterieuze wijze verwijderd voordat hij gebruikt kon worden.

Apple Avatars

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 april 2012 om 12:34
Onderwerp
Categorie
Games
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.