Boxie voor iPhone: zeer complete Dropbox-app met fijne bediening

Boxie voor iPhone is een Dropbox-app met een intuïtievere bediening dan de officiële app, en veel meer functies dan Dropbox zelf.

BoxieHoud je van Dropbox, maar niet van de iPhone-app? Je bent niet de enige. Waar de functionaliteit van Dropbox buiten kijf staat, is de gebruikerservaring vrij minimaal. Boxie is een nieuwe Dropbox app die dat probleem wil verhelpen. De app -die als ondertitel “prettify your dropbox” heeft- synchroniseert met Dropbox en geeft je toegang tot alle bestanden. Boxie belooft echter een mooiere en intuïtievere bediening dan de officiële app. Maar met die ondertitel en belofte doet Boxie zichzelf tekort. Naast het ontwerp en de bediening heeft de app namelijk nog iets te beiden: veel meer functies dan Dropbox zelf.

Handige menu’s

boxie lijst Met Boxie kun je snel door je Dropbox mappen navigeren, en heb je een handige tik- en sleep functie om items in mappen te zetten, bijna zoals op je Mac. Ook is er een uitgebreid menu aan de zijkant. Je activeert dit menu met een met veeg naar links, net als het zijmenu in Mailbox. In dat menu vind je ook een submenu om je Dropbox items op allerlei handige manieren te sorteren. Daarnaast zijn er ook pop-up menu’s in Boxie, die met een veeg op specifieke bestanden worden opgeroepen. Kies een bestand en veeg naar rechts en je ziet een reeks opties waar je uit kunt kiezen: openen, delen, bookmarken of instellen als favoriet.

Om een bestand uit een Dropbox-map te verwijderen moet je naar links vegen en op het icoontje van de prullenbak tikken. Vraagt ​​je je af wat je hebt verwijderd ? Kies voor “Toon verwijderde bestanden” bij de mapopties om te zien welke bestanden zijn weggegooid en haal ze eventueel terug. Al met al is de bediening van Boxie erg intuïtief, en heb je alle bewegingen snel onder de knie.

Online bekijken en offline opslaan

Boxie sleep Met Boxie kun je ook bestanden offline opslaan, en zo eenvoudig beslissen welke bestanden je op jouw iPhone wilt hebben, en welke je alleen online wilt opslaan. Daardoor heb je altijd toegang tot belangrijke bestanden, ook zonder internetverbinding.

Ook prettig: in tegenstelling tot de officiële app laat Boxie via in-app of achtergrondnotificaties weten als er dingen in je Dropbox-bestanden veranderen, zoals toevoegingen, aanpassingen en verwijderingen. Bovendien heb je de mogelijkheid om revisies te bekijken en terug te draaien. Tot slot kan Boxie bestanden vanuit je e-mail of andere apps openen en ze meteen naar Dropbox uploaden en heeft de app een audio-en videospeler waarmee je muziek of films in je Dropbox meteen kunt afspelen.

Downloaden: Boxie (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2013, 17:02
Categorie Productiviteit
Onderwerpen bestand, dropbox, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.