iPhone-app Dream:ON onderzoekt of dromen te beïnvloeden zijn

Dream: On is volgens de makers van de iPhone-app het grootste onderzoek naar dromen ooit gehouden. De gratis applicatie registreert het moment waarop je droomt en laat dan een soundscape los om je droom te beïnvloeden.

Dream On dromen analyseren op de iPhoneDream:ON is een iPhone-applicatie die je mee naar bed neemt. De applicatie maakt deel uit van een onderzoek van wetenschapper Richard Wiseman, die wil achterhalen of het mogelijk is om je dromen te beïnvloeden. Dat vertaalt zich in een toepassing die je opstart voor het slapen gaan en vervolgens naast je neerlegt. Dream:ON registreert je beweging en merkt of je droomt of niet. Als je droomt, begint de applicatie een soundscape af te spelen die je droom een bepaalde kant op kan sturen. Bij het wakker worden, geef je aan wat je hebt gedroomd.

Je kan een kort verslag van de droom noteren en die doorsturen naar de onderzoekers achter de app. Die winden er geen doekjes om dat ze je gegevens opslaan in een droomdatabank, aan de hand waarvan ze willen analyseren of mensen daadwerkelijk hetzelfde dromen bij het horen van hetzelfde geluid. Dream On dromen analyseren onderzoek iPhoeOok willen ze ondervinden op welke vlakken mannen en vrouwen anders dromen, hoe belangrijk leeftijd is voor een droom en of belangrijke gebeurtenissen in de wereld weerspiegelen in dromen. De gegevens worden anoniem naar Dream:ON gestuurd. Volgens Wiseman is de applicatie ‘het grootste onderzoek naar dromen ooit’. Dat wil niet zeggen dat je een beloning krijgt voor het deelnemen aan de test. Sterker nog: je moet zelfs 79 cent bijbetalen voor elke extra soundscape die je wil proberen!

Standaard wordt Dream:ON met twee soundscapes geleverd. Ook beschik je in de applicatie over een wekkerfunctie waarbij je kan kiezen uit verschillende alarmen. Na het dromen zie je in grafieken terug hoe vast je sliep en wanneer je droomde gedurende de nacht. De droomverslagen die je schrijft, kan je niet alleen doorsturen, maar zijn ook voor jezelf inzichtelijk in de sectie Dream Diary. Daar druk je op een datum om het bijbehorende verslag te lezen. Mocht het experiment op niks uitdraaien, dan heb je in ieder geval dus nog een droomdagboek.

Downloaden: Dream:ON (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2012, 19:44
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen dromen, slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.