iPc in versie 1.1 terug in App Store: betere navigatie, duidelijker weergave en andere verbeteringen

De applicatie iPC is terug in de App Store. Versie 1.1 bevat duidelijker titels, is crashbestendiger, bevat een 'Schud voor update'-functie en bevat een link naar het forum. Ook is de applicatie voortaan geschikt voor iPhone-firmware 3.0 en hoger.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneclub iPc-applicatie splashscreenOnze eigen iPhoneclub-applicatie iPc heeft een update gekregen waarin ontwikkelaar Sharewire een aantal verbeteringen heeft doorgevoerd, op basis van jullie wensen. De applicatie is nu geschikt voor iPhone-firmware 3.0 en hoger (voorheen 3.1). Er zijn navigatieknoppen voor vorig/volgend nieuwsitem toegevoegd en je kunt bij elk artikel voortaan het aantal reacties zien, zowel in het artikel zelf als in het overlay-venster. Het is gemakkelijker geworden om door de reacties te navigeren (omhoog/omlaag springen). Ook zou het crashen bij het opstarten en bij het plaatsen van een reactie nu verholpen moeten zijn. De applicatie komt in de loop van vandaag weer beschikbaar in de App Store, na ongeveer een week – op eigen initiatief – niet beschikbaar te zijn geweest.

Een veelgehoorde klacht was dat de titels van nieuwsitems niet goed leesbaar waren. Daar hebben we iets aan gedaan door de titels voortaan vetgedrukt en in zwart weer te geven en de weergave van de scrollbalk te verbeteren. In de nieuwsweergave is een schudfunctie toegevoegd om de berichten te vernieuwen. Het instellingenmenu is daarom ook aangepast en heeft een nieuwe indeling en nieuwe opties gekregen, onder andere voor ‘Schud voor update’.

Verder krijgen betalende push-abonnees voortaan niet meer de automatische pop-up ‘App van de Week’ te zien. Het kan zijn dat deze nog eenmalig na nieuwe installatie wordt getoond in verband met de communicatie met de In App-server, maar deze zou daarna niet meer getoond mogen worden. Op de achtergrond zijn we ook hard aan het werk om de Push Notificaties nog sneller af te leveren. Voor Push Notificaties is tevens gezorgd voor een ander – meer onderscheidend – attentietoon, zodat er niet meer de indruk wordt gewerkt dat er een nieuwe SMS is ontvangen.

Het handmatig sorteren van Favorieten is verwijderd; in plaats daarvan worden de favorieten nu standaard gesorteerd op datum/tijd. Een andere gebruikerswens was toegang tot het iPhoneclub-forum vanuit de applicatie. Deze vind je voortaan achter de knop Meer, samen met een knop naar onze iPhoneclub Accessoireshop.

In de App Store staan alle verbeteringen als volgt op een rijtje:

Nieuw/verbeterd in versie 1.1:

 • Crash bij plaatsen reactie verholpen;
 • Crash bij opstarten applicatie verholpen;
 • Verbeterde weergave artikeltitels in lijstweergave;
 • Verbeterde weergave scrollbalk;
 • ‘Schud voor update’ in Nieuws-weergave;
 • Navigatieknoppen voor vorig/volgend nieuwsitem;
 • Weergave aantal reacties in het artikel en in het overlay-venster;
 • Verbeterde navigatie in reacties (spring omhoog/omlaag);
 • Handmatige sortering Favorieten verwijderd; deze worden nu standaard gesorteerd op datum/tijd;
 • Link naar iPhone-weergave forum (via Meer);
 • Link naar iPhone-weergave shop (via Meer);
 • Automatische pop-up App van de Week uitgeschakeld voor push-abonnees;
 • Nieuwe indeling en opties bij Instellingen (o.a. voor ‘Schud voor update’);
 • Nu beschikbaar voor iPhone-firmware 3.0 en hoger.

Hoewel we er alles aan hebben gedaan het crashen van de applicatie te voorkomen, kan het bij gebruikers die hun iPhone lange tijd niet gereboot hebben, toch voorkomen dat de applicatie nog steeds crasht. Laat in dat geval (en bij andere problemen) je feedback achter op het contactformulier (tabblad ‘Overig’, optie ‘Problemen met de iPhoneclub iPc-applicatie’), dan zorgen wij dat het bij ontwikkelaar Sharewire terechtkomt.

Voor een aantal gebruikers kan ‘iPc’ al via de directe link worden gevonden. Mocht dit nog niet werken, dan graag je geduld. De iTunes App Store werkt met caching, waardoor niet voor iedereen gelijktijdig dezelfde content beschikbaar is.
Helaas kan versie 1.1 een crash veroorzaken bij het delen van artikelen via Twitter. Een snelle fix hiervoor in de vorm van versie 1.1.1 is inmiddels weer ingediend bij Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2010, 23:58
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen applicaties, iPhoneclub, sharewire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.