iPad-nieuwsapp Zite krijgt betere performance en ingebouwde browser

Zite heeft een update gekregen en is nu nog stabieler en sneller. De app heeft een ingebouwde browser gekregen en opties om te delen. Ook kun je URL's van artikelen makkelijker kopiëren naar het klembord.

zite ipadZite is een iPad-app waarmee je het actuele nieuws kunt lezen over diverse onderwerpen. Je leest niet alleen de standaard nieuwsartikelen via RSS, maar ontdekt artikelen van websites die je nog niet kent. Een update zorgt ervoor dat de app nog sneller is geworden. Ook is er een geïntegreerde browser toegevoegd en gaat de app beter om met lange URL’s. Zite presenteert de artikelen in een mooie magazineweergave zonder reclamebanners. Voor de fanatieke Mac-fanboys is het fraaie uiterlijk van de app misschien opmerkelijk, want de CEO van Zite is een voormalig Microsoft-medewerker.

Mark Johnson vertelde TUAW dat hij blij is met de manier waarop Zite is ontvangen. De reviews zijn goed en de app is meer dan 100.000 keer gedownload. Gebruikers willen echter wel meer aanpassingsmogelijkheden in de app, maar daar wordt aan gewerkt. Ook zullen er iPhone- en Android-versies volgen en mogelijk ook een webversie, plus een mogelijkheid om de artikelen offline te lezen. Een probleem is nu nog dat identieke artikelen die op meerdere websites voorkomen, dubbel worden getoond. Ook dat moet worden opgelost.

Zite kreeg veel kritiek na de lancering, omdat het bedrijf artikelen publiceerde zonder bronvermelding en aanwezige reclamebanners eruit stripte. Nu er directe links naar de originele bronnen zijn toegevoegd heeft Zite volgens Johnson geen klachten meer gehad. Er wordt nog gekeken naar een manier om banners te integreren, die op het onderwerp zijn afgestemd.

zite copyrightZite kan naast apps als Flipboard en Pulse News gebruikt worden, omdat het niet afhankelijk is van RSS-feeds waarop je geabonneerd bent. In plaats daarvan doorzoekt Zite meer dan een half miljoen websites om interessante artikelen te vinden over onderwerpen die jou interesseren. Je geeft als gebruiker aan welke onderwerpen je interessant vindt, zodat de app gaandeweg steeds beter wordt.

In de nieuwe versie zijn als vernieuwingen doorgevoerd:

  • Ingebouwde browser, zodat je links kunt openen zonder naar Safari te gaan.
  • Opties om te delen zijn beschikbaar in reader- en webmodus.
  • Verbeterde performance bij het scrollen door lange artikelen.
  • Mogelijkheid om URL’s van artikelen te kopiëren naar het klembord.
  • Performance-verbeteringen.

Downloaden: Zite (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2011, 10:54
Categorie Nieuws
Onderwerp zite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.