TinyWorld voor iPhone maakt van je foto een wereldbol

TinyWorld is een app zoals Tiny Planet Photos, waarbij de foto's worden getransformeerd tot een klein wereldbolletje. Je krijgt zo bijzondere effecten.

apple hq tinyworldEen tijdje geleden schreven we over Tiny Planet Photos, een app waarmee je een foto kunt omzetten naar een miniatuur aardbol. De Nederlandse ontwikkelaar Carl Mangold merkte de app ook op, maar zag twee belangrijke nadelen. Ten eerste moet je ‘op de gok’ een startfoto maken, waarbij je pas na bewerking ziet of de foto is gelukt. Een tweede nadeel is dat het converteren van een startfoto erg lang duurt. Dat kan beter: Carl maakte app TinyWorld, waarbij die twee bezwaren zijn opgelost.

Je krijgt bij TinyWorld een preview van 200 x 200 pixels te zien, voordat je de foto maakt. Je krijgt dus meteen een indruk hoe de uiteindelijke foto eruit komt te zien. Maak je de foto, dan duurt het nog maar 3 seconden om het eindresultaat te kunnen bekijken. De app slaat de foto op in je camerarol, zodat je meteen door kunt gaan met de volgende foto. De foto’s die TinyWorld maakt hebben een resolutie van 1000 x 1000 pixels.

tinyworld iphoneSnelheid en gebruiksgemak stonden voorop bij de ontwikkelaar en dat is gelukt. Ik heb een aantal foto’s met deze app gemaakt en daarbij bleek dat het inderdaad erg snel gaat. De preview is goed genoeg om te beoordelen of je foto het juiste effect krijgt. Hieronder zie je een aantal foto’s van ons kantoor en het Apple Benelux-hoofdkwartier.

De ontwikkelaar geeft 10 promocodes weg, die je op ons Facebook-account kunt terugvinden (op = op).

Downloaden: TinyWorld (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2011, 10:29
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.