‘iPad maakt bordspellen toegankelijker’

Bordspellen op de iPad zijn makkelijker dan fysieke spellen in een doos. Ze zorgen ervoor dat je je aan de spelregels houdt, je kunt online spelen en je leert gaandeweg de regels kennen.

ticket-to-ride-doosBordspelletjes zijn leuk om te spelen, maar je moet wel eerst de regels kennen. Bij nieuwe spelletjes heb je daar niet altijd zin in, waardoor een spel als Kolonisten van Catan ongebruikt in de kast komen te liggen. Volgens de maker van Ticket to Ride, hebben bordspellen op de iPad daarom een voorsprong. Ticket to Ride is een mateloos populair bordspel: al bijna 2 miljoen mensen kochten het bordspel in de speelgoedwinkel. Je betaalt er een paar tientjes voor, maar ook bij dit spel vormen de spelregels een obstakel. De iPad-versie is dan veel makkelijker: die houdt rekening met de spelregels en de scores en weet wie er aan de beurt is.

Dat is althans de mening van Mark Kaufman, mede-orichter van Days of Wonder. Zij zijn de uitgever van de iPad-versie van Ticket to Ride. “Mensen kunnen spelen zonder de regels te weten, want de game zorgt dat je het juiste pad volgt”, legt Kaufman uit. Opvallend was trouwens dat de iOS-versie van het spel ervoor zorgde dat het fysieke bordspel ook weer opeens goed verkocht wordt. Kaufman heeft daar wel een verklaring voor: “mensen kopen het bordspel omdat ze de regels nu weten”. Maar de iPad-versie heeft nog meer voordelen: er zit een online multiplayer-functie in, dus als er even niemand in huis is om mee te spelen, ga je gewoon met iemand anders een potje doen. Het kan zelfs midden in de nacht, als je vrienden al in bed liggen.

Downloaden: Ticket to Ride (€5,49)

ticket-to-ride-europe

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2012, 17:04
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, gamecontroller, houder, marware, ticket to ride

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.