Mars Images: rondkijken op de planeet Mars met je iPhone

De app Mars Images laat beelden zien die door de NASA-verkenningsvoertuigen Opportunity en Spirit zijn gemaakt sinds 2004. Er zitten bijzondere beelden bij, die je schermvullend in Mars Images kunt bekijken.

mars-explorerStel je voor dat Google de functie Street View zou uitbreiden naar Mars. Dan krijg je een toepassing die eruit ziet als de recent verschenen app Mars Images. De app levert beelden van het oppervlak van Mars, gemaakt door de Opportunity Mars Exploration Rover en is ontwikkeld door computerwetenschapper Mark Powell van de NASA. Je kunt door nieuwe en gearchiveerde beelden bladeren, die sinds 2004 zijn gemaakt. Er zijn gewone foto’s van het planeetoppervlak waar je eindeloos naar kunt kijken, maar de foto’s hebben ook tot grote ontdekkingen geleid, zoals sporen van water op Mars.

mars-images-iphoneDe app is niet mooi of bijzonder knap uitgevoerd, maar richt zich vooral op de inhoud: een grote collectie afbeeldingen die je schermvullend kunt bekijken. Vanuit de app stuur je interessante foto’s naar je vrienden. Naast foto’s van de Opportunity is de NASA van plan om ook foto’s van het zustervoertuig de Spirit beschikbaar te stellen via de app. Eigenlijk waren beide verkenningsvoertuigen sinds januari 2004 op Mars aanwezig om gedurende 90 dagen op onderzoek uit te gaan. Maar ze bleven het verbazend lang volhouden: de Spirit gaf het halverwege 2011 op, terwijl de Opportunity nog steeds ergens op Mars rondzoeft en fotootjes maakt (die helaas wel zwart-wit zijn). De voertuigen rijden op 6 wielen en worden vanaf de aarde bestuurd door NASA-medewerkers.

Downloaden: Mars Images (gratis – universeel, ook geschikt voor iPad)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2012, 17:48
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen heelal, nasa, ruimte, ruimtevaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.