iPad-krant The Daily uitgekomen op de iPhone

De iPad-krant The Daily is nu ook verkrijgbaar voor de iPhone. Bestaande abonnees lezen het nieuws in de iPhone-app gratis, niet-abonnees krijgen elke dag een selectie gratis artikelen voorgeschoteld.

The Daily iPad krant voor iPhone uitgekomenThe Daily, het ambitieuze project van mediamagnaat Rupert Murdoch, is uitgekomen op de iPhone. Daarmee is de jonge, digitale krant niet langer voorbehouden aan de iPad. Begin dit jaar werd al bekend gemaakt dat de krant zijn territorium zou gaan uitbreiden naar andere tablets, maar van een iPhone-versie werd nog niet eerder gerept. De app is te downloaden in de App Store, maar fungeert vervolgens als een krant waarvan elke dag de nieuwste editie voor je klaar staat in de Kiosk van de iPhone.


The Daily opinieartikelen overzichtThe Daily is gratis om te downloaden en laat je elke dag een deel van de artikelen in de app gratis lezen. Om toegang te krijgen tot meer artikelen, foto’s, video’s en infografieken, kan je je abonneren op de nieuwsbron voor 1,59 euro per maand of 15,99 euro per jaar. Als je al een abonnement hebt op The Daily voor de iPad, dan krijg je de totale nieuwsvoorziening er op de iPhone gratis bij. Daarvoor moet je je met dezelfde inloggegevens als bij de iPad-app aanmelden. Het abonnement wordt dan gesynchroniseerd tussen de twee apparaten.

De online krant bestaat uit zeven rubrieken die elke dag voorzien worden van nieuwe artikelen: News, Business, Gossip, Opinion, Arts & Life, Apps & Games en Sports. Je kan per pagina door de app bladeren, maar ook een menu openen met de lijstknop linksboven, waarna je meteen naar een categorie kan gaan. Naast de categorieën kan je direct terecht bij video’s en foto’s.

The Daily nieuwsrubriekenDe applicatie maakt voor de navigatie gebruik van veegbewegingen. Ben je in de inhoudsopgave van een categorie, dan ga je met een swipe naar een andere inhoudsopgave. Ben je in een artikel, dan veeg je door naar het volgende artikel in die categorie. De opzet zorgt ervoor dat er weinig knoppen in beeld hoeven te staan.

Naast de traditionele vormen van content, is The Daily verrijkt met foto’s die je in 360 graden kan bekijken en infografieken met interactieve elementen. Artikelen kunnen worden gedeeld via e-mail, Twitter en Facebook en becommentarieerd worden door een reactie achter te laten. Tik vooral ook even op het beeld als je in een artikel zit. De navigatiebalken verdwijnen dan uit het zicht en zo ziet de app er net wat deftiger uit.

Downloaden: The Daily (gratis)

Op zustersite iPadclub stonden we even stil bij het 1-jarige bestaan van de iPad-krant.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.