iPad-krant The Daily nu ook in Nederlandse App Store

The Daily is nu ook in de Nederlandse App Store te vinden. The Daily is de krant van News Corp, die uitsluitend op de iPad verschijnt en een nogal tumultueus begin had. Er wordt verlies gedraaid, maar vernieuwend is het wél!

the daily 1 miljoenBegin kondigde een topman van News Corporation nog aan, dat de Amerikaanse krant The Daily nog in het eerste halfjaar van 2011 naar Europa zou komen. Alles zou afhangen van de uitrol van Apple’s abonnementenmodel. Intussen is het zover: met een paar maanden vertraging is de iPad-krant inderdaad in de Europese App Stores te vinden, ook in Nederland. Je krijgt twee weken gratis lidmaatschap wanneer je de app installeert. Dagelijks bevat The Daily meer dan 100 pagina’s content, waaronder nieuws, sport, commentaar, interactieve grafieken en video’s. Er staat opinie in en er is een optie om artikelen later offline te lezen. Na de proefperiode betaal je €0,79 voor een los nummer of €31,99 voor een jaarabonnement.


Dat het allemaal wat langer heeft geduurd, heeft misschien ook te maken met interne strubbelingen. In april schreven we, dat de krant alweer wat uit de gratie begon te raken. De krant draaide 10 miljoen dollar verlies. TechCrunch zei erover: “Dit zou wel eens de eerste iPad-app kunen zijn die Angry Birds verslaat en die, belangrijker nog, journalistiek naar de 21e eeuw brengt”. Tot nu toe lijken ze er nog niet in geslaagd, maar gewaagd is het wel om zoveel geld te steken in een nieuw ‘blaadje’.

Downloaden: The Daily (gratis, na twee weken abonnement vereist)
Tipgever: @RoRoNL

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.