AppEvent: alternatieve muziekspeler Play It vandaag gratis

Play It is een alternatieve muziekspeler voor de iPhone en iPod touch die je bestuurt met gestures. Swipe naar het volgende nummer, druk op de cover-art voor het menu en spoel door, door ingedrukt houden.

Play It muziekspeler iPhone iPod touchDe Nederlandse applicatie Play It, een alternatieve muziekspeler voor de iPhone en iPod touch, is vandaag gratis te downloaden in het kader van het AppEvent. Het uitgangspunt van de toepassing van Jeroen van Rijn is zo weinig mogelijk knoppen te gebruiken om muziek af te spelen. Door op het scherm te drukken pauzeer je en door te swipen ga je naar het volgende nummer.


Play It was aanvankelijk een iPad-applicatie, maar is na haar laatste update van gisteren ook geschikt voor de iPhone. Ook in deze versie valt de minimalistische, witte layout meteen op. In het kader ‘less is more’ zijn knoppen onzichtbaar gemaakt, staat er geen letter teveel in beeld en is alleen de knop voor de shuffle-functie nog zichtbaar terwijl er een nummer afspeelt. De rest mag je uitvoeren met swipe-bewegingen.

Daarbij gaat de app verder dan bladeren naar het volgende en vorige nummer door op het scherm te swipen. Zo kun je bijvoorbeeld het linkergedeelte van het scherm iets langer indrukken om terug te spoelen tot zover je wilt. Met rechts geldt hetzelfde voor vooruitspoelen.

Het is een mooi idee om muziek enkel te besturen met gestures. Ook in bijvoorbeeld de auto bedient het in potentie handiger dan het indrukken van een klein knopje. Toch drijft de app de mogelijkheden zover door, dat je eigenlijk eerst de instructie moet lezen om het allemaal snel te snappen. Veel handelingen ontdek je ook wel op eigen houtje. In de menu’s staat naar links swipen voor zoeken en keer je terug naar een nummer dat wordt afgespeeld door op de cover-art van een nummer te klikken. Door weer op de albumhoes te drukken keer je weer naar de menu’s. Swipe omlaag of omhoog in de tekst onder de hoes en je bepaalt het volume.

Je kunt er vanuit de app ook voor kiezen om in te loggen op Twitter en elk nummer dat je luistert automatisch te tweeten naar je account, maar wees erop voorbereid dat je volgers dit vermoedelijk niet echt op prijs stellen. De andere integratie die in deze app belangrijk is, is die met de originele iPod-app. De muziek blijft verder spelen en de beide apps pikken de muziek gewoon weer op waar je gebleven was.

Downloaden: Play It (vandaag gratis, anders €1,59 – universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.