Basecamp krijgt officiële iPhone-app, niet geschikt voor Basecamp Classic

37Signals heeft een officiële Basecamp-app voor projectmanagement uitgebracht. De app is alleen geschikt voor nieuwe Basecamp-projecten, niet voor Basecamp Classic.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

basecamp icoonZoek in de App Store naar Basecamp en je vindt een hoop onofficiële apps voor dit projectmanagementplatform. 37Signals, het bedrijf achter Basecamp, bracht eerder wel een Campfire-app uit, zodat teamleden onderling kunnen chatten. En er was ook een Highrise-app om CRM-contacten te beheren. Maar een app voor Basecamp was er nog niet, terwijl concurrenten Trello, Siasto, Asana en Podio als nieuwkomers veel makkelijker stappen kunnen maken. Er was al wel toegang tot Basecamp via mobiele browsers, maar nu is er ook een officiële Basecamp-app, waarmee je toegang krijgt tot al je Basecamp-projecten.

Je kunt er ook mee overleggen met collega’s, taken afvinken en commentaar toevoegen. De app is bovendien geschikt voor Basecamp Personal, een nieuwe dienst die 37signals net heeft ingevoerd voor het beheren van persoonlijke projecten en projecten in kleine bedrijven. Je betaalt eenmalig 25 dollar in plaats van maandelijkse abonnementskosten.

basecamp projectDe nieuwe app betekent wel meteen extra concurrentie van externe partijen die Basecamp-apps maakten. Omdat 37signals had gezegd dat ze zich zouden beperken tot een mobiele website, dachten andere ontwikkelaars dat de kansen voor het grijpen lagen om een native app te maken. Nu 37signals zelf met een native app op de proppen komt, zullen ze meer moeite moeten doen om zich te onderscheiden. Bovendien kosten de alternatieve apps vaak geld, terwijl de officiële Basecamp-app gratis is, maar wel één groot nadeel heeft: je kunt er alleen nieuwe projecten in beheren. De app werkt alleen bij projecten die zijn gemaakt sinds begin 2012 een flinke redesign bij Basecamp werd doorgevoerd. Basecamp Classic wordt niet meer ondersteund.

Downloaden: Basecamp (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2013, 0:35
Categorie Productiviteit
Onderwerp projectmanagement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.