DrawQuest voor iPad: elke dag een nieuwe tekenopdracht

DrawQuest is een nieuwe iPad-app waarbij je elke dag een andere tekenopdracht krijgt. Aan de hand van voorbeelden moet je zelf een tekening afmaken en munten verdienen.

drawquest superheroHet zou zo maar eens de nieuwste hit op de iPad te kunnen worden: DrawQuest. De app is gemaakt door Chris Poole van 4chan en draait niet om prestaties leveren of competitie. In plaats daarvan is het bij de iPad-app DrawQuest de bedoeling om zo creatief mogelijk te zijn. Dagelijks krijg je een tekenopdracht die je met de beschikbaar gestelde tekentools moet uitvoeren. Er zit zelfs een serieuze boodschap achter deze app: namelijk dat je creativiteit op school verloren gaat omdat je telkens ingeprent krijgt dat je alleen met wiskunde en exacte vakken later een baan kunt vinden. DrawQuest probeert die creatieve vonk weer tot leven te wekken.

Je kunt in DrawQuest terugzien hoe een tekening ontstaan is, maar je kunt ook een sterrenwaardering geven aan tekeningen die door anderen zijn gemaakt. Leuk voor tekenaars van alle leeftijden, met of zonder veel talent. Je kunt extra kleuren unlocken door actief gebruik te maken van de app. Wat de app zo leuk maakt, is dat je niet tegen een wit vel ‘papier’ aan zit te kijken, maar dat je opdrachten krijgt waar je meteen iets mee kunt. Zo moet je de tekening hieronder afmaken om te zorgen dat de ridder bij de prinses komt. Dat levert je 5 punten op, die je kunt inwisselen voor meer tekentools. In andere opdrachten moet je in een tv-scherm tekenen wat er op de buis is, tekenen wat er aan het einde van de regenboog te vinden is of zorgen dat een pinguïn onderdak krijgt in een passend huisje.

Downloaden: DrawQuest (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2013, 16:00
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.