iOS-versie Contra opgedoken in Chinese App Store

Een remake van het beruchte spelletje Contra is in de Chinese App Store opgedoken. De remake van Contra is nooit buiten China uitgebracht.

Contra screenEen officiële versie van het berucht lastige spel Contra is in de Chinese App Store opgedoken. De game speelt nagenoeg hetzelfde als het origineel en maakt daarom gebruik van virtuele knoppen. De beelden in het spel zijn wel aardig wat opgevijzeld: de eerste video’s en screenshots doen erg denken aan de remake van Contra, die in 2011 in de Chinese arcadehallen verscheen.

Die remake is echter nooit buiten China uitgekomen. Ook de iOS-versie is op het moment enkel in de Chinese App Store te downloaden, maar het is nog niet duidelijk of dit zo zal blijven: het is immers een stuk makkelijker om een iOS-spel in andere landen uit te brengen dan een arcadegame. Ontwikkelaars brengen wel vaker spellen enkel in één land uit, om de titel later naar andere landen uit te rollen. Een hoop Zynga-spellen bijvoorbeeld worden op soortgelijke wijze getest in Canada.

Contra verscheen eind jaren ’80 voor het eerst op een aantal spelsystemen, waaronder het Nintendo Entertainment System. Spelers moeten zich al schietend door een level heen bewegen terwijl ze binnenkomende kogels ontwijken. Het spel was één van de eerste titels die de beruchte Konami-code bevatte: een cheatcode die uitgever Konami in een hoop van zijn latere spellen heeft verwerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2013, 10:27
Categorie Games
Onderwerp konami

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.