iOS game-update: Limbo komt naar iPhone en iPad, Contra: Evolution en Hoppetee!

Limbo komt naar iPhone en iPad! Het is niet het enige platformspel dat we vandaag bespreken, want Hoppetee en Contra Evolution zijn er ook.

GU WO Limbo iPhone iPad headerRara: wat gaat twee ritjes in de spookhuis op de kermis kosten, maar is tien keer zo beklemmend? Jawel: het excentrieke zwart-wit platformspel Limbo komt naar de iPhone en iPad. En niet over lange tijd: het spel verschijnt zelfs volgende week woensdag al! Voor platformfans valt er meer te halen uit deze iOS game-update. In Contra: Evolution waan je jezelf Rambo en Hoppetee is een vrolijk Tiny Wings-achtig spel.

Hoppetee: Duitse Tiny Wings-variant

GU WO Hoppetee iPhone iPad Tiny Wings-spelDe eerste zin van de App Store-omschrijving van het nieuwe spelletje Hoppetee trekt meteen onze aandacht: “Hoppetee: a Dutch word meaning ‘go on’ or ‘you did it!’ which is the perfect name for our courageous little grasshopper.” Dat schept natuurlijk de verwachting dat het spelletje van Birgit Stock van Nederlandse komaf is, maar dat is niet zo. Het spelletje is over komen vliegen uit Duitsland. De game is een vrolijk gekleurde en klinkende variant op Tiny Wings, het spelletje met de vogel dat je zo ver mogelijk moet laten fladderen door getimed heuvels in te duiken en weer uit moet springen. In Hoppetee is de sprong belangrijker dan het dalen. Met de juiste sprong, pak je een hele reeks van muzieknoten op. Die heb je nodig: daarmee vul je de notenbalk linksboven in het scherm en die moet je vol zien te houden, terwijl je door dag en nacht heen stuitert. Bijzonder is dat je (eventueel via in-app aankopen) nieuwe bosjes kan bestellen die onderweg op je pad komen en je meer kansen op punten en muzieknoten geven. Zo kan je jezelf wel even bezig houden. Dat Hoppetee niet Nederlands is, maar Duits, merk je niet alleen aan de overdadig vrolijke aankleding. Dat wordt toch wel duidelijk in de kitscherige boodschap van het spelletje: “Gebruik je kansen en ontdek de mooie kanten van je leven!
Downloaden: Hoppetee (€0,89, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5th gen, iOS 3.1.3+)

Contra: Evolution nu ook voor ons

GU WO Contra Evolution iPad gameplayContra is terug! De spierballengame van Konami heeft nog een flinke tijd op zich laten wachten: het spel léék in januari dit jaar al uit te komen, maar bleek toen alleen gericht op de Chinese markt. Nu is hij er dan ook voor ons, al is het wel even schrikken in de Nederlandse App Store: daar staat het spel nog steeds in Chinese tekens aangekondigd. Wees gerust: de game is óók in het Engels speelbaar en dus kunnen we met volle teugen genieten van de run-and-gun actie van de eerste Contra uit 1988. Je kiest uit de Rambo’s Mad Dog en Scorpion en begint dan aan je schietgrage missies om aliëns een kop kleiner te maken op elke plek waar je bent. Je schiet je een weg door door de jungle, magazijnen en natuurlijk de schepen van buitenaardse wezens. De besturing is gemoderniseerd, met automatisch schieten en slechts een springknop die het richten en lopen met de analoge stick afwisselt. Maar het gevoel is er nog: ook anno 2013 waan je je nog steeds Rambo als je alles aan gort schiet in de jungle.
Downloaden: Contra: Evolution (€0,89, iPhone, iPhone 4+, iPod touch 5th gen, iOS 4.3+)
Downloaden: Contra: Evolution HD (€2,69, iPad, iPad 2+, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=4NpguL0Cuzc

Trailer van de Dag: Limbo

GU WO Limbo iPhone kisten hangenDe trailer die onder dit stukje staat, laat Limbo zien als downloadspel op de Xbox 360. Maar dat maakt niet uit. Afgaande op de eerste reacties in iOS game-updates op elke game die ook maar een beetje de zwarte silhouette-stijl van Limbo kopieerde (LAD, Contre Jour, Oddplanet, Badland), weten we dat veel van jullie erg blij zijn met deze aankondiging. Limbo komt naar de iPhone en iPad, verschijnt volgende week op 3 juli en zal 3,99 euro kosten. Het hoge en uiteindelijk toch best wel onverwachte woord is eruit. Limbo begon zijn bestaan op de Xbox 360 en was een kleine mijlpaal: het toonde aan dat een downloadspel net zo begeerlijk en goed kon zijn als een volledige game waar je vier keer zoveel voor betaalt. Het zwart-witte uiterlijk is niet het enige dat er bijzonder aan is. Het spel is namelijk ook nog meer een avontuur dan een traditioneel platformspel. Je bekijkt het wel van opzij, maar bent constant op zoek naar oplossingen voor de huidige situatie waar je in bent belandt. Er zijn geen objecten om te sparen en geen highscores om te verbeteren, maar des te meer ronduit grove situaties waar je aan moet ontsnappen. Het ontbreken van muziek laat de geluidseffecten als grasgeritsel en voetstappen van spinnen beter uitkomen, en alles bij elkaar is Limbo een beklemmend geheel. Dus ja, het is fantastisch dat de game volgende week op onze iPhone en iPad is te spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2013, 19:43
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, konami, limbo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.