iOS game-update: Worms 2: Armageddon nu online, OLO heeft voicechat en koopjes

Probe The Humans is een nieuwe gratis iPhone-game waarin je een highscore neerzet door zoveel mogelijk dieren en mensen te ontvoeren met je UFO. OLO the game is een verfrissend gezinsspel waarin je aan voicechat kan doen.

GU MA Probe the Humans iPhoneEen nieuw gratis highscore-spel heeft zich gemeld in de App Store en doet een gooi naar de populariteit die eerder is gehaald door bijvoorbeeld Doodle Jump en onlangs nog Subway Surfers. Ook in Probe the Humans spaar je munten, maar dan wel vanuit een UFO die mensen ontvoert. Worms 2: Armageddon heeft voortaan een asynchrone multiplayer in Wordfeud-stijl en OLO game is een verfrissend gezinsspel dat je ook online met voicechat kan spelen.

Worms 2: Armageddon nu asynchroon online te spelen

GU MA Worms 2 Armageddon iPhone iPod touchGebeden zijn verhoord. Worms 2: Armageddon is nu online te spelen middels een asynchrone multiplayer, het principe dat we kennen uit Rumble, Draw Something, Wordfeud en het eerder vandaag besproken Trivie. Dat betekent dat je voortaan een tegenstander die een klein wormenleger aanvoert online kan bestoken op een moment dat jij er zin in hebt. Zodra je de beurt neemt, heb je een minuut de tijd om een wormpje te besturen, een wapen te kiezen en een aanval naar je tegenspeler te lanceren. Daarna mag diegene een minuut besteden aan zijn piepstemmerige manschappen. Worms 2: Armageddon speelt even gewennig als je andere versies van Worms gewend bent, omdat je even onder de knie moet krijgen hoe je loopt, springt en een wapen de goede kant op lanceert, maar als je weet hoe dat moet, kan je je lol niet op. Zo kan je je verplaatsen met grijphaken, kan je dynamiet naar de tegenstander slingeren, vuur je raketten op vijandige wormen af en kan je een explosieve wolf op alles en iedereen afsturen. Al vanaf het begin der tijden is Worms 2: Armageddon geknipt voor een Wordfeud-multiplayer en het is goed dat ie er nu is – zeker in combinatie met de tijdelijke aanbieding waarbij je het spel niet voor 2,39 euro, maar 79 cent kan kopen.
Downloaden: Worms 2: Armageddon (tijdelijk €0,79, universele app)

OLO: curling met voicechat

GU MA OLO game multiplayerWaar een oud iPhone-spel meegaat met de tijd en een asynchrone multiplayer introduceert, is OLO alweer een stapje verder. Apple’s eigen game van de week is een spelletje dat het midden houdt tussen airhockey en curling, maar het heeft een bijzondere extra optie. Je kan aangeven dat je live wil spreken in een multiplayer-potje. Als je dat doet, kun je je tegenspeler horen praten en kan je zelf trouwens ook iets terugzeggen. De microfoon en de speaker staan wagenwijd open voor communicatie tussen de spelers en dat is iets dat we nog maar zelden in een iPhone-game hebben gezien. Het geeft OLO iets extra’s, hoewel het spel ook overtuigt met zijn strakke, doodsimpele visuele stijl. Het spelconcept zelf is een mengsel tussen richten zoals in elk willekeurig actiespelletje op het platform en een klein beetje inzicht. Als bij biljart, of curling, zorg je ervoor dat schijven van bepaalde kleuren en grootte op het bord op een bepaalde locatie eindigen. Of nou ja: de truc is zoveel mogelijk schijven in je gebied te krijgen en daar moet virtueel voor geknikkerd en geschoven worden. OLO biedt een multiplayer-optie tot en met vier personen en omdat je ervoor moet nadenken en wat gevoel voor moet krijgen, biedt het meer diepgang dan veel andere iPhone partyspelletjes.
Downloaden: OLO game (€1,59)

Trailer van de Dag: Probe The Humans

GU MA Probe the Humans highscorespelHet genre van de highscore-spelletjes is nog niet dood, als je dat maar weet. Probe The Humans geeft eigenhandig een nieuwe draai aan het genre en als je er iets niét in doet, is het wel springen. Dat maakt Probe The Humans per definitie een origineel highscore-spel, maar er het wordt nog beter als je merkt waarvoor Probe the Humans wel staat: het opbeamen van mensen en dieren in je ruimteschip! Je UFO trek uit zichzelf een baan door het level, waar kuddes schapen, varkens, koeien en bijbehorende boeren klaar staan om opgestraald te worden. Heel eventjes dan. Dan rennen de schapen voor je uit en ijsberen de boeren heen en weer. Jij bestuurt de straal van de UFO, en dat doe je door je vinger waar dan ook in het scherm te plaatsen en omhoog, omlaag en naar de zijkanten te bewegen. Dat kan je midden op het scherm doen, maar het is veel handiger dat je de bewegingen klein houdt in een schermhoek. De UFO-straal volgt wel. Raak je geen dier of mens maar een huis of een auto, dan wacht het highscore-scherm op je en kan je nog eens een poging wagen. Leuk spelletje.
Downloaden: Probe The Humans (gratis)

De koopjeshoek

Er zijn als altijd natuurlijk ook vandaag leuke tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch:

  • Galaxy on Fire 2 (ruimte-actie-simulatie, €0,79, was €3,99)
  • Cubis Creatures (EX-GAME VAN DE WEEK, frisse match-3, gratis, was €0,79)
  • Boost 2 (tunnelen totdat je het licht ziet, gratis, was €0,79)
  • Aaatimemachine (highscore-vliegen, gratis, was €2,39)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2012, 17:39
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, worms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.