Reading Trainer: leer snellezen met woordzoekers op de iPad

Reading Trainer is een app waarmee je leert snellezen op de iPad. Aan de hand van woordzoekers en andere oefeningen leer je sneller woorden herkennen en blijft er meer bewaard. Reading Trainer is tijdelijk met korting te krijgen.

reading trainer ipadReading Trainer is een bijzondere app: door woordzoekers op te lossen leer je om sneller te lezen. De iPhone-versie won in de Duitstalige landen als eens de eerste prijs in de iTunes Rewind-lijst van Apple. De iPad-versie is nu afgeprijsd naar het laagste prijspeil ooit: €1,59 (normaal €3,99). Met Reading Trainer kun je oogoefeningen doen waarmee je je mentale capaciteit vergroot. Je leert om teksten van elk type sneller en effectiever te lezen. Bovendien blijft de boodschap beter hangen. In een paar dagen verdubbelt je leessnelheid, belooft deze app. Het komt erop neer dat je tijdens het ontbijt niet langer één krant, maar twee kranten plus een hoofdstuk in een boek kunt lezen. Met een waardering van 4,5 sterren (287 stemmen) in de App Store lijkt dit een app die ook nog eens doet wat het belooft.

De app leidt je door de trainingsstappen waarbij je aan de hand van statistieken je voortgang kunt meten. Er zitten 18 voortgangstesten in de app, over uiteenlopende onderwerpen. In de pas verschenen update naar versie 1.4 is de app aangepast voor het retinascherm van de nieuwe iPad en zijn de talen Russisch en Portugees toegevoegd. Als Nederlander zit er niets anders op dan de teksten in het Engels te lezen. Maar met de grote hoeveelheid vakliteratuur in het Engels is dat juist een pluspunt.

Downloaden: Reading Trainer (tijdelijk €1,59 normaal €3,99)

reading trainer voortgang

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2012, 16:38
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.