iOS game-update: Where’s My Water opvolger, spectaculaire 3D shooter en koopjes

Dead Trigger is een fantastisch uitziende nieuwe 3D first-person shooter voor de iPhone en iPod touch. Daarnaast is de opvolger van Where's My Water aangekondigd voor de iPhone: Where's My Perry?

GU DI Where's My Perry headerWist je dat het elke namiddag, of eigenlijk begin elke avond, weer een klein hoofdbreken oplevert welk screenshot we als lokkertje voor dit artikel plaatsen? Vandaag is het wel een hele lastige keuze, want naast het erg aanstekelijke renspelletje Escape from the Age of Monsters hebben we twee nieuwe games die we het liefst van de daken schreeuwen. Dead Trigger is een fantastisch uitziende, nieuwe 3D-shooter die deze maand al uitkomt voor de iPhone, iPod touch en iPad. Maar… er is ook nieuws over de opvolger van Where’s My Water!

Where’s My Perry: opvolger Where’s My Water

GU DI Where's My Perry iPhone iPod touchIn Los Angeles wordt dezer dagen ‘s werelds grootste gamebeurs gehouden: de E3. Dat betekent een hoop nieuwe grote aankondigingen en presentaties van games, en blijkbaar ook belangrijke aankondigingen van iOS-games. Gisteren werd al bekend dat Disney in zee gaat met Temple Run en Temple Run Brave op de markt zal brengen. Vandaag heeft datzelfde Disney het doek getrokken van de opvolger van haar ongelooflijk populaire spelletje Where’s My Water. En die gebruikt… Perry het vogelbekdier uit Phineas en Ferb! Swampy de krokodil is met het gifwater weggespoeld en maakt dus plaats voor een tekenfilmheld uit de Disney-stal. Het concept lijkt er niet op te veranderen, als we naar het eerste en enige vrijgegeven screenshot kijken. Perry wil graag een douche en om dat te realiseren, dirigeer je het water door het level naar Perry’s pijpleiding. Dat doe je in de basis door met je vinger een weg door het zand te banen, maar in de praktijk vast ook weer met allerlei telepoorten, richtingsveranderaars, venijnige giffen die het water aantasten en dwarszittende lasterstralen. Dat laatste zien we op de afbeelding, waar ook is te zien dat je niet langer meer eenden zal sparen voor een tri-ducking. Wat zal de term nu worden? Tri-dwarfing?

Escape from Age of Monsters

GU DI Escape from the Age of Monsters iPhoneOneindige renspelletjes zijn er niet genoeg, welnee, er zijn er al veel teveel. We kijken wel uit nog een matig spelletje in dit genre te bespreken en dat zegt al dat Escape from the Age of Monsters dat niveau ontstijgt. Ziet u, doorgaans is springen de enige actie die je hebt in renspelletjes. Maar springen is hier niet aan de orde. De sprongen die je maakt, zijn de sprongen naar volgende flatgebouwen die de volgende levels inluiden. Wat je wél doet, is getimed meppen. Links en rechts in beeld heb je handschoenen in het rood en blauw afgebeeld. Druk op de linkerkant van het scherm en je hit de ene kleur, druk op de andere en je hit de andere (duh). In de tunnels waar je door loopt, stuit je razendsnel achterelkaar op muren en vijanden in een van de twee kleuren. Je drukt dus niet meer getimed op één knop (springen), maar op twee die je in supersnel tempo vooral niet door elkaar moet halen. Is dat tof? Ja. En de zotte stijl maakt het helemaal af. Bravo!
Downloaden: Escape from the Age of Monsters (tijdelijk gratis, was €0,79)

Trailer van de Dag: Dead Trigger

GU DI Dead Trigger iPhone screenshotHoly crap! De Unity-spelmotor waarop veel mobiele games op de iPhone en Android draaien, is eigenlijk al tijden lang ondergeschikt geacht aan de Unreal Engine die bijvoorbeeld voor Infinity Blade II wordt gebruikt. Maar wat als er echt talent met Unity aan de slag gaat? Dan krijg je iets als Dead Trigger. Een 3D-shooter voor iOS en Android waarin je horden zombies neerknalt en nog eens horden zombies neerknalt. En horden zombies neerknalt. We zijn de zombies meer dan beu moeten we eerlijk bekennen, maar de eerste beelden van Dead Trigger doen ons watertanden. Ontwikkelaar Madfinger, de ontwikkelaar achter onze ex-Game van de Week Shadowgun, laat in de eerste trailer beelden zien die zo van de Xbox 360 en PlayStation lijken over te komen. Zó goed. Het laat de speler in de weer gaan met shotguns, lasers die lichaamsdelen amputeren, mijnen, granaten en ander grof geschut. Kijk, huiver en realiseer je het volgende: Dead Trigger komt aan het eind van deze maand al uit. Hopelijk wel met minder fouten dan Shadowgun!

De koopjeshoek

Wat zijn de leukste tijdelijke gamesaanbiedingen van vandaag? iPhoneclub zet ze voor je op een rijtje:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2012, 19:29
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, where's my perry, where's my water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.