DekaMarkt: iPhone-app scant recepten in en zet ze op boodschappenlijst

De supermarkt DekaMarkt heeft een eigen iPhone-app waarmee je recepten uit magazines en vanaf kaartjes kan scannen met een QR-code. De benodigdheden van het gerecht worden dan op de boodschappenlijst gezet.

DekaMarkt iPhone iPod touch boodschappenlijst receptenDe relatief kleine supermarktketen DekaMarkt heeft een eigen iPhone-app uitgebracht die volgens de winkel zelf nog een betafase verkeert. In de basis lijkt hij op Appie van Albert Heijn, waarin je ook recepten vind en de ingrediënten daarvan meteen op de ingebouwde boodschappenlijst kan zetten. DekaMarkt voegt er een trucje aan toe: je kan je lijst ook aanvullen door recepten uit een magazine of van een receptenkaart te scannen.

Dat gaat met een QR-code, die de DekaMarkt voortaan bij gerechten in haar eigen supermarktblad en op gerechtenkaarten gaat weergeven. Je selecteert dan de functie QR Reader in de applicatie, richt met de camera op de code en de ingrediënten van het recept worden aan de boodschappenlijst toegevoegd. De lijst is vooral handig naast een boodschappenlijst die je zelf al elders hebt gemaakt. Je kan wel handmatig producten aan de lijst toevoegen, maar dat gaat vrij omslachtig. In plaats van op een tekstveld te typen, moet je met een knop rechtsboven een eigen item invoeren. Die dien je behalve een naam te geven, ook nog te categoriseren voordat je hem toevoegt. In tegenstelling tot de laatste update van Appie, worden er geen prijzen en producten aan de boodschappenlijst gekoppeld.

DekaMarkt heeft wel een ander slim trucje. Voordat je door de recepten in de applicatie bladert, laat je zien waaruit de huishouding bestaat. Zo kan je personen aan de hand van hun geslacht en leeftijd toevoegen. Je kan de gegevens altijd aanpassen per gerecht, maar je kan er ook de grootte van het huishouden mee vaststellen. De app rekent vervolgens uit hoeveel je van elk ingrediënt nodig hebt. Gerechten bestaan uit drie secties: ingrediënten, bereiding en tips. Zo’n tip kan je ook zelf toevoegen. Met de twee rode knoppen bovenin, kan je een gerecht opslaan in je kookboek en de ingrediënten ervan op de boodschappenlijst zetten. Met het meest linker tabblad kan je zoeken op voor-, hoofd- en nagerechten in verschillende keukens. Zo zijn er aparte rubrieken met ovengerechten, gerechten voor het sporten, ‘fris en jeugdige’ gerechten, vegetarisch eten en wereldgerechten.

Door de receptenvinder en het afstemmen van de hoeveelheid van de ingrediënten die je moet hebben, is DekaMarkt niet alleen een welkome applicatie voor de klanten van de supermarkt. Het is ook een handige, Nederlandstalige receptengids.

Downloaden: DekaMarkt (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2011, 20:03
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen ingredienten, supermarkt, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.