Warm Gun: indrukwekkende shooter voor de iPad verschenen

Warm Gun is een nieuwe shooter voor de iPad en iPhone die er erg goed uitziet. Je speelt er met verschillende soorten cowboys tegen anderen of doet in kermisschieten in Carnival of Bullets.

Warm Gun iPad headerDe iPad is een visueel indrukwekkend schietspel rijker. Warm Gun is een multiplayer shooter die je zowel online als offline kan spelen. Je hanteert 12 verschillende wapens in een decor dat zich het beste laat omschrijven als ‘het Wilde Westen van de toekomst’. In vijf verschillende omgevingen kun je tegenstanders het leven zuur maken met shotguns, snipers en granaten. Ook is er een gratis promospel uitgebracht waarin je Warm Gun kan proberen.

De probeerversie heet Warm Gun: Carnival of Bullets. Daarin verken je in je eentje een desolaat kermisterrein waarin je allerlei doelwitten overhoop moet schieten. Het begint rustig in een kraampje, maar wordt steeds moeilijker met een rit in een achtbaan als climax. Op dat stukje na, heb je de volledige bewegingsvrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

De volledige versie van Warm Gun staat volledig los van het kermisschieten van Carnival of Bullets. In het ‘echte’ spel staat de multiplayer modus centraal en die kun je betreden als een schietgrage in vier verschillende klassen. De prediker heeft dubbele pistolen, de 49er draagt een shotgun en een revolver, de sjamaan heeft magische invloeden en een sniper en de smit tenslotte, hanteert een zwaar machinegeweer.

Zoals het geval is met wel meer indrukwekkend uitziende games op de iPad, ligt de Unreal Engine ter grondslag van Warm Gun. Eerder draaide die spelmotor al Infinity Blade, Dream:scape en het onlangs uitgebrachte horrorspel Dark Meadow. Warm Gun is het eerste schietspel van die games die je speelt met twee pookjes op het scherm. In onze korte testsessie ging dat nog niet altijd van harte. Het lijkt soms wel alsof het lopen het kijken soms in de weg zit, en de mogelijkheid om rond te kijken soms eventjes ontneemt. Ook is het niet erg handig dat de hoogte van je wapen lichtelijk wordt bepaald door hoe je de iPad vasthoudt. Er zijn wel twee andere besturingsmethoden (één stick en zelfs drie sticks op het scherm), maar deze optie kunnen we helaas niet uitzetten.

Welk erg leuk is de chaos in de multiplayer. Zo zijn niet alleen de tegenstanders gevaarlijk, maar ook de omgeving. De speelvelden zijn bezaaid met valstrikken, zoals explosieve vaten en landmijnen. Wie het online wat teveel wordt, kan even op adem komen met de verschillende niveau’s van de offline-modus. Uiteraard is het spel online wel een stuk spannender.

Downloaden: Warm Gun (€3,99)
Downloaden: Warm Gun: Carnival of Bullets (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 21:36
Categorie Games
Onderwerpen first person shooter, schietspel, unreal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.