iOS game-update: Virtua Tennis Challenge, Slingshot Racing, Bee Leader en koopjes

De iOS game-update behandelt elke dag de beste nieuwe games voor de iPhone en iPod touch. Vandaag is Virtua Tennis Challenge van Android eindelijk op iOS uitgekomen en bespreken we het heerlijke Slingshot Racing.

GU DO Virtua Tennis Challenge header iPhone iPod touchPretpakket. Dat biedt deze dag op het gebied van iOS-gaming. Het knuffelbare en bijzonder leuke Cut the Rope Experiments is vandaag zomaar gratis en er zijn meer toppers vandaag goedkoop. Maar wat dacht je van de nieuwe games, anders dan My Football Manager Online? Virtua Tennis Challenge is na Android ook plotseling op de iPhone verschenen, Slingshot Racing doet iets nieuws in het racegenre en Bee Leader is een lekker zomers tafereeltje.

Virtua Tennis Challenge is hier!

GU DO Virtua Tennis Challenge iPhone iPod touchUit het niets, zomaar op ons bord: Sega brengt haar bejubelde tennisgame Virtua Tennis naar de iPhone, iPod touch en iPad! Virtua Tennis ziet er fantastisch uit op Apples touchscreens en doet visueel amper onder voor de grote broers op de Xbox 360 en PlayStation 3. De geluiden zijn ook weer helemaal des Virtua Tennis, en dat betekent dat ze liever hard en krachtig klinken dan realistisch. Een steuntje dat het spel kan gebruiken, want potjes kunnen redelijk lang duren in het tennisspel dat je met zoveel veeg- als ouderwetse knoppenbesturing kan spelen. Je wilt dit spel natuurlijk spelen met swipes maar dan moet het gezegd worden, dat je wel even aan het oefenen mag slaan. De computer vertaalt adequaat naar omstandigheid of je een forehand, backhand of lobje speelt, maar je richting wordt moeilijker geregistreerd en dat kan punten kosten. En dat is problematisch in dit spel, want Sega heeft het afsluiten van een wedstrijd (batterij op, overstappen in de bus, bedenk zelf maar waarom) niet goed geregeld. Het spel slaat de pot niet op en laat je zelfs helemaal het toernooi verlaten. Tja, als je dan geen geld meer over hebt voor andere toernooien, mag je gewoon je complete carrière opnieuw doen! Alles zit er verder in: offline, online, enkel en dubbel. Fantastisch dat het Virtua Tennis-gevoel van de PlayStation naar de iPhone is vertaald, maar bij het opslagsysteem had best even stilgestaan mogen worden.
Downloaden: Virtua Tennis Challenge (€3,99, universele app)

Zoom zoom: Bee Leader

GU DO Bee Leader iPhone iPod touchTussen een tennisspel dat de zin in de zomervakantie en diens Wimbledon-toernooi nog verder opdrijft en een racespel dat echt iets nieuws doet, mag je best een beetje een knullig spelletje positioneren. Gewoon voor de balans. Bee Leader is een spelletje waarin je als een constant zoemend bijtje – en echt, daar moet je tegen kunnen – op zoek gaat naar zoveel mogelijk nectar voordat de zon valt. Ofwel: je moet zo’n hoog mogelijke score halen binnen een tijdslimiet. Dat doe je door als Bee Leader zijnde zoveel mogelijk bijen achter je aan te lokken. Meer bijen kunnen meer nectar uit plantjes zuigen, door er even boven te hangen. Al kantelend op zoek naar meer nectar, helpt het zeker ook om obstakels, vijanden en slecht weer te ontwijken, want die brengen je soms meer dan vertraging toe. Een lekker zomers spelletje met een erg vernuftige trailer.
Downloaden: Bee Leader (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Slingshot Racing

GU DO Slingshot Racing iPhone iPod touchEen offline carrière van 64 races en een multiplayer voor vier personen op één iPhone. Alles wat het van bovenaf bekeken racespelletje Slingshot Racing alleen nog maar hoeft te doen is leuk zijn. En dat is het. Voor een introductieprijs van 79 cent krijg je een totaal nieuw subgenre binnen racegames op de iPhone. In Slingshot Racing heb je namelijk geen gaspedaal nodig, geen rem en zelfs geen stuur. Echt niet. Je racet in een slee op ijs die zich met een haak vasthoudt aan mechanismen die zich in de bochten bevinden. Die haken slepen je door de bochten en een kwestie van bochten goed maken, is daarmee meteen een kwestie van goed getimed het beeld in te drukken om een haak te pakken. Doe je dat een paar keer achter elkaar goed, dan slinger je plots veel compactere rondjes en kan je een mooie voorsprong uitbouwen op de computer, die net zolang als je hegemonie van goed getimede aanknopingen kan duren. Met trucjes als versnellingen op de weg ben je hier en daar in het voordeel als je een bocht op een bepaalde manier neemt en dat er wel degelijk heel veel mogelijkheden zijn om een bocht door te komen, merk je in de carrièreuitdagingen waarin je zo snel mogelijk moertjes van de weg moet pakken. Het is – met het oog op de vakantie natuurlijk helemaal – echter de lokale multiplayer die Slingshot Racing geweldig maakt. Elke speler heeft een eigen knop in de hoek van het scherm en hoeft die maar in te drukken om aan te knopen. Verslingerend leuk.
Downloaden: Slingshot Racing (€0,79, introductieprijs, universele app)

De koopjeshoek

Drie leuke nieuwe games en dan zijn we nog niet eens uitgekomen bij de koopjes. Want ook daar zit veel leuks tussen hoor, los van het in de inleiding genoemde gratis Cut the Rope. Neem meteen even Mini Motor Racing mee als je Slingshot Racing koopt!

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2012, 20:58
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, tennis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.