iOS game-update: Trial Xtreme 2, Elder Sign: Omens, Ghostie en koopjes

Trial Xtreme 2 is het echte werk als je met een motor wil balanceren in allerlei uitdagende decors, Ghostie is een moeilijk springspelletje en Elder Sign: Omens is omgeven door mysterie voor de iPhone en iPod touch.

GU DI Trial Xtreme 2 headerKennis gemaakt met Bike Baron? Dan kun je meteen verder met Trial Xtreme 2, een spel dat het balanceren op een motor heel wat serieuzer aanpakt en bekleedt. Wie echt zijn nagels stuk wil bijten, kan terecht bij het bitter lastige Ghostie. Het is alsof we een knop over het hoofd zien! Elder Sign: Omens tenslotte is een bijzonder mysterieus spelletje… en het loont om erin te duiken.

Pixelperfect springen: Ghostie

GU DI Ghostie iPhone iPod touchAls Ghostie een spelletje was waarin je een highscore moest neerzetten op constant hetzelfde parcours, was het waarschijnlijk een van de meest uitdagende kom-zover-als-je-kan spellen voor de iPhone en iPod touch geworden. Maar het heeft gewoon een set levels die je uit kan spelen en als je af gaat, mag je het gerust nog eens proberen. Aldus is Ghostie wat vergeeflijker en vriendelijker om te spelen. Wat wil het geval: je bent een vierkant dat kantelend door de levels stuitert. Het is de bedoeling dat je de sprongen zo timet, dat je niet in aanraking komt met de blokken die verspreid over de levels liggen. Het minste of geringste contact met die blokken doet je namelijk opnieuw beginnen. Het is echt, echt, echt lastig en een ferme middelvinger naar de genregenoten waarin de enige uitdaging het pakken van zoveel mogelijk muntjes is. Deze vorm van zelfkastijding is gratis te downloaden en laat zich 79 eurocent betalen voor meer levels.
Downloaden: Ghostie (gratis)

Trial Xtreme 2 gratis proberen

GU DI Trial Xtreme 2 iPhone iPod touchAls het recent uitgebrachte en populaire Bike Baron je introductie was in het genre van balanceren op een motor, dan is Trial Xtreme 2 misschien wel een ideale volgende stap. Van het spel is nu een gratis versie verschenen die iedereen het concept kan laten aftasten. In tegenstelling tot Bike Baron overigens, neemt Trial Xtreme 2 zichzelf wel serieus. Dat moet je aanstaan. Zo begin je doodleuk in je eigen Amerikaanse suburb-tuin en help de tweewieler over hoopjes afval, wat geparkeerde auto’s en vooruit: een schans. De motor houd je in balans door de iPhone of iPod touch naar rechts of links te kantelen, waarmee je de chauffeur anders op zijn motor zet en het gewicht herverdeelt. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, gaat die besturingsmethode verrassend goed. Gassen, remmen en springen doe je wel gewoon met knoppen op het scherm. De trailer hieronder is dan ook afkomstig van de Android-versie. De iPhone-versie doet er qua uiterlijk niet of nauwelijks voor onder, afhankelijk van welk toestel je hebt. De volledige versie telt 32 levels. In gratis versie mag je er een paar proberen.
Downloaden: Trial Xtreme 2 Free (gratis)
Downloaden: Trial Xtreme 2 (€1,59)

https://www.youtube.com/watch?v=vPNHMpekGqE

Trailer van de Dag: Elder Sign

De fantasie van science-fiction en horror-novelist H.P. Lovecraft, de uitstraling van Cluedo en een presentatie die geurt naar strategie en mysterie. Elder Sign: Omens heeft het allemaal. De trailer roept meer vragen op dan antwoorden, maar wij helpen je wel even uit de brand. Elder Sign: Omens is gebaseerd op een kaartspelletje waarin je een team van vier onderzoekers samenstelt om een mysterie in een museum te achterhalen. De onderzoekers hebben specifieke voordelen ten opzichte van elkaar die je kunnen helpen bij de fases van het spel. Zo stuit je op verschillende omgevingen en onbekende gevaren. Voorafgaand aan een gebeurtenis zet je er een specialist op waarvan je denkt dat die er het meest ongeschonden uitkomt en zo probeer je het mysterie te overleven. Elder Sign is niet iets dat je na één keer hebt uitgespeeld (al voelt het misschien zo als je het de eerste keer al wint), maar een serieus kaartspel dus keer op keer herspeelbaar. Lees voor meer informatie vooral de spelpagina op BoardGameGeek. Het is dit mysterie waard.
Downloaden: Elder Sign: Omens (€2,99 universele app)

De koopjeshoek

Zoveel games op de iPhone en iPod touch, zo weinig tijd. Elke dag weer wordt een zwik spellen tijdelijk afgeprijsd of zelfs gratis aangeboden. Wij pikken er elke dag de leukste uit en willen je vandaag in het bijzonder wijzen op het schattige Sprinkle.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2011, 19:38
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.