Garageband krijgt update, nu ook geschikt voor iPhone

Garageband heeft een update gekregen en is geschikt gemaakt voor de iPhone. Voor de iPad zijn er echter ook verbeteringen doorgevoerd, zoals aanpasbare akkoorden voor Smart Instruments en meer export-opties.

garageband ipad iphoneDe applicatie Garageband voor de iPad is vanaf vandaag een universele app geworden. Je kunt voortaan ook op je iPhone muziek maken, piano’s, orgels, drums en basgitaren spelen. Vervolgens bewerk je de verschillende sporen tot een echt muziekstuk. Garageband bestaat al sinds maart voor de iPad. Sindsdien zijn er indrukwekkende demonstraties verschenen van de app en er zijn zelfs bands die de muziekinstrumenten uit Garageband gebruiken tijdens optredens. Nu is er de eerste grote update beschikbaar, voorzien van 3/4e en 6/8e maatsoorten en nieuwe exporteeropties voor AAC en ongecompliceerde AIFF.

Ook heb je nu instelbare snelheidsinstellingen voor touch-instrumenten en zijn er diverse kleine verbeteringen doorgevoerd, zoals een automatische fade-out en verbeterde opties om audio te importeren.

garageband-ipad

Meer dan 250 professionele loops zitten in de app, zodat je niet zelf over alle talent hoeft te beschikken. Je kunt acht tracks opnemen die je vervolgens met elkaar kunt mixen. De iPad-app doet het goed bij de Nederlandse gebruikers: zij geven de app een waardering van 4,5 ster bij 439 beoordelingen.

Downloaden: Garageband (€3,99)

https://www.youtube.com/watch?v=ZMRTvU17dMI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2011, 19:01
Categorie Muziek
Onderwerpen garageband, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.