iOS game-update: trailer Gangstar Rio, Monkey Island Tales en Glowfish

Gangstar Rio: City of Saints is het derde deel in de Grand Theft Auto/ GTA-reeks voor de iPhone en iPod touch van uitgever Gameloft. Monkey Island is ook alweer aan zijn derde iPhone-avontuur.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU MA Monkey Island Tales 1 headerHet volgende deel van de open-wereld game Gangstar speelt zich deels af in sloppenwijken, maar gaat deel 3 de serie ook uit het slop trekken? Gamelofts vorige delen behaalden weliswaar hoge beoordelingen in de App Store, maar is nog grotendeels links laten liggen door ‘serieuze’ consolegamers. Kan Gangstar Rio: City of Saints hetzelfde doen als Modern Combat 3 voor de schietserie deed? Serieuze gamers overtuigen?

Monkey Island Tales ook voor de iPhone

GU MA Monkey Island Tales 1 screenshotWie Guybrush Threepwood niet kent, heeft zijn sporen nog niet verdiend in het point & click-genre. Zo, dat is eruit. De blonde en onhandige piraat schitterde in de jaren negentig in drie hilarische en ingewikkelde avonturenspellen waarin het verhaal net zo belangrijk was als de puzzels. De eerste twee delen van die serie zijn trouwens op de iPhone heruitgebracht en voorzien van een fijne lik verf. Maar Guybrush is ook helemaal van deze eeuw. Dat bewijst zijn reïncarnatie in Monkey Island Tales, een nieuwe episodische reeks volledig uitgevoerd in 3D. Elk spel moet je zien als een aflevering en dus is de eerste Tales een stuk korter dan de vorige delen. De humor en de puzzels zijn gelukkig overeind gebleven en bovendien is de presentatie een stuk moderner. En dan nu de opzet: Guybrush staat op het punt zijn vriendinnetje te bevrijden, gebruikt daarvoor voodoo op een totaal verkeerde manier en mag de nog te ontdekken schade zelf herstellen… arrrr you up to it?
Downloaden: Monkey Island Tales (€3,99)

Om in te verdrinken: Glowfish

GU MA Glowfish iPhone iPod touchNou ja, dat is toch ook wat. Vorige week kwam het onafhankelijk ontworpen en uitgebrachte verkenningsspel Aquaria op de iPad en dachten we op de redactie: ‘Zonde dat ie er niet voor de iPhone is’. Blijkt er ondertussen een heel aardig alternatief te zijn uitgebracht voor dat prachtspel: Glowfish. Daarin kan je jezelf onderdompelen en verliezen in een sfeervolle waterwereld waarin je scholen vissen achter je aan lokt. Daar moet je steeds meer mee doen. Zo kun je om vijanden heen zwemmen om zee te verkleinen, zelf in een rondje zwemmen om ermee aan te vallen en komen er steeds meer varianten en gevaren bij. Glowfish is niet zoals Aquaria één groot geheel, maar bestaat uit 50 levels die je makkelijk even tussendoor kan spelen. Het spel is wel het best met een koptelefoon op, want met name de geluidseffecten dragen bij aan de indrukwekkende onderwatersfeer die hierin heerst. Daarnaast is Glowfish een demonstratie voor het gebruik van schijnende kleuren. De trailer hieronder komt van de pc-versie, maar geeft een goede indruk voor de iPhone-variant. Dat geldt niet alleen voor de beelden, maar ook voor de helaas wat kinderlijke stemmetjes.
Downloaden: Glowfish (€2,39)

https://www.youtube.com/watch?v=CT4j72vWf1k

Trailer van de Dag: Gangstar Rio

Als het derde deel van Gamelofts Gangstar net zo’n sprong gaat maken ten opzichte van het tweede deel als het geval was met Modern Combat, dan staat ons nog heel wat te wachten voor Gangstar Rio. In de nieuwste trailer is goed te zien dat én waarom de open-wereld game zich in Rio de Janeiro afspeelt. Het is met zijn deels enorm rijke stadscentrum een vrijbrief voor exotische locaties en peperdure sportwagens, maar kent ook de extreem gewelddadige en beruchte sloppenwijk de Favela’s. Dat beloven veel gevechten tussen bendes om drugs en territorium-afbakening en als het aan Gangstar Rio ligt, gebeurt dat in stijl en met een knipoog. Zo zie je de eerste seconden al dat een helikopter over het centrum vliegt, maar staat even later een bijna cartooneske tank tegen een voorgevel te schieten. Het is nog niet precies bekend wanneer Gangstar Rio: City of Saints uitkomt, maar het kleurengebruik is alvast fantastisch sfeervol en de loopactie ziet er nog een beetje knullig uit. Stay tuned…

De koopjeshoek

Een nieuwe week, nieuwe kansen en ongetwijfeld een stapel nieuwe aanbiedingen in het wereldje van games voor de iPhone en de iPod touch. Elke dag selecteren we de leukste koopjes voor je eruit en vandaag zijn dat tromgeroffel

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2011, 12:08
Categorie Games
Onderwerpen gangstar, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.