iOS game-update: Tiki Match, Super Crossfire, het prachtige Prevail en koopjes

Super Crossfire blaast Space Invaders na 33 jaar nieuw leven in op de iPhone en iPad. Prevail is juist een rustig, bijna zen-achtig spel van nu en Tiki Totems is terug met match-3 spel Tiki Match.

GU DO Tiki Match iPhone iPod touch iPadBuik lekker uit van het avondeten, leun hevig achterover en zak in de bank. Je bent nu ongeveer net zo ontspannen als deze donderdag op iPhone-gamesgebied. Na een drukke dinsdag en warempele woensdag is vandaag eventjes de schiet-spring-race-ding rust teruggekeerd in de App Store. We hebben een sfeervolle trailer van Prevail voor je in de aanbieding, verslavend nietsnutten met Tiki Match en er is Super Crossfire. Waar je overigens wel weer van op het puntje van je stoel zit.

Dubbelzijdig explosief: Super Crossfire

GU DO Super Crossfire HD iPhone iPadHet aloude spelconcept Space Invaders leeft nog altijd voort op de iPhone. Super Crossfire van de lopende band-uitgever Chillingo voegt er 33 jaar later een dubbele bodem aan toe. In het spel beweeg je een totaal abstract ruimtescheepje onderaan het beeld naar links en naar rechts, terwijl je het veld daarboven verschoont, kapotschiet en ontwijkt op de momenten dat het aanvalt. Alleen heb je het schip niet alleen aan de onderkant van het veld, maar kun je hem ook razendsnel naar de bovenkant warpen en vanaf daar het schieten voortzetten! Het geeft Super Crossfire een extra laagje, maar ook maar nèt. Want in de basis moet je nog steeds alleen maar abstracte vormen in flashy kleuren neerhalen – en dat maar liefst 150 vijandige golven lang. Sturen kan met een slider, richtingsknoppen of door de iPhone te kantelen.
Downloaden: Super Crossfire HD (€2,39, universele app)
Downloaden: Super Crossfire (€0,79)

Weer verslavend: Tiki Match

Tiki Match iPhone screenshotWie zich ook maar een beetje verdiept heeft in games op de iPhone of iPod touch, is waarschijnlijk wel tegen een Tiki Totems-game opgelopen. In die spellen moet je een blok goud veilig op de grond laten landen door alle overbodige blokken er omheen weg te bonjouren. De spellen zijn vaak gratis aangeboden en genieten daardoor grote populariteit. De ontwikkelaar zag zijn kans schoon de franchise verder uit te bouwen, maar doet dat wel met een geheel andere formule: match-3. In Tiki Match heb je velden met gekleurde stenen waarvan je rijen of kolommen kan vastpakken en die kunt verschuiven totdat je een drie op een rij maakt. Daarna verdwijnen de gesorteerde blokken en kan je verder combineren naar het volgende niveau. Voorts wordt het interessant door bevroren blokjes die een rij blokkeren of explosieven die in een bepaald beurtenaantal gecombineerd en zodoende verwijderd moeten worden. Tiki Match is zo’n spelletje waarvan je jezelf afvraagt waarom je het aan het spelen bent, zó nutteloos voelt het. Het ideale recept dus om eraan verslaafd te raken. En dan is de reclame – tja, de app is gratis – echt niet storend meer hoor.
Downloaden: Tiki Match (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Prevail

Geen probleem. We stellen een uitgebreid onderzoek in en zetten er een taskforce op, maar op een of andere manier is deze prachtige trailer van Prevail aan onze aandacht ontsnapt. Prevail is de volgende iPhone- en iPad-game van de makers van onder andere Plunderland en bevat eenzelfde, lieflijk getekende stijl. De speler kruipt in de rol van een mensachtige die niet helemaal zo geëvolueerd als wij. Zo neem je de ene na de andere klus aan. Dat doe je op dermate kleine planeten dat de ondergrond altijd afbuigt. Zo spring en ontdek je je een weg naar de oplossingen van je klusjes. We weten nog niet zo gek van Prevail, maar wel dat dit concept behoorlijk ver doordraaft. Zo zien we in de trailer dat onze bebaarde ster eerst plantjes verzamelt, dan achter struisvogels holt en het volgende moment opeens per UFO reist. Knotsgek en voorzien van een prachtige tekenstijl en kalmerend gepingel. Laat maar snel komen, dit Prevail!

De koopjeshoek

De App Store telt op het moment van schrijven meer dan 500.000 applicaties voor de iPhone, iPod touch en iPad en een heel groot deel daarvan is games. Logisch dus dat er dagelijks stapels games goedkoper van de hand worden gedaan. Wij zetten de leukste aanbiedingen vandaag op een rij:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 19:23
Categorie Games
Onderwerp kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.