iculture-populaire-apps
Populaire Apps

iCloud: deze apps demonstreren de nieuwe mogelijkheden

iPhoneclub selecteert vijf apps die de mogelijkheden van iCloud in applicaties illustreren. Van het opslaan van je voortgang in een game tot het uitwisselen van drafts in Twitter.

iCloud apps die demonstrerenJe kan het niet gemist hebben: sinds de lancering van iOS 5 gisteren is ook iCloud voor iedereen beschikbaar geworden. De komende dagen en weken zullen er ongetwijfeld veel apps voorzien worden van een update die de online opslag- en synchronisatiedienst van Apple zullen ondersteunen. We selecteerden vijf applicaties die nu al de mogelijkheden van iCloud op verschillende manieren demonstreren.

GoodReader iPhone iPod touchGoodReader – Van alle PDF-lezers die je op de iPhone kan downloaden, is GoodReader een van de meest veelzijdige. De applicatie kon al PDF-jes lezen vanuit je e-mail en iTunes en samenwerken met Google Docs en Dropbox. Nu komt daar ook nog iCloud-ondersteuning bij. Daarmee kun je documenten in het mapje iCloud plaatsen om ze eenvoudig tussen de iPhone en iPad uit te wisselen. Het is een soort extra sync- en backupmogelijkheid van een applicatie die al zoveel mogelijkheden op dit gebied heeft. Het aardige van de iCloud-ondersteuning is dat je hiermee in GoodReader ook de gegevens opslaat. Ofwel: als je de iPhone kwijtraakt of de app verwijdert, kun je later via iCloud weer meteen je Dropbox, Google Docs en FTP-synchronisatie benutten zonder alle gegevens opnieuw in te voeren.
Downloaden: GoodReader for iPhone (€3,99)

Osfoora for Twitter iPhone iPod touchOsfoora – De Twitter-cliënt Osfoora voor de iPhone slaat vanaf nu nog niet verzonden berichten op in iCloud. De volgende keer kun je zo’n draft, of kladversie, van een tweet dan weer oproepen en alsnog bijschaven en publiceren. Ook de Twitter-accounts die je invoert in de toepassing worden opgeslagen in iCloud. Als je de iPhone en iPad-versie beide hebt, worden de drafts en accounts automatisch uitgewisseld. Osfoora is een complete Twitter-cliënt die zich onder andere onderscheidt van veel concurrenten door haar donkere achtergrond.
Downloaden: Osfoora for Twitter (€2,39)

WeatherPro iPhone iPad iCloud readyWeatherPro – Ter viering van de uitgave van iOS 5 is WeatherPro tijdelijk voor 1,59 euro te downloaden, de helft van de normale prijs. Maar daarmee houdt de invloed van Apple’s nieuwe software niet op. De Nederlandse app is ook voorzien van iCloud-synchronisatie waarmee je favorieten kunt bewaren en overzetten vanaf de iPhone naar de iPad en andersom. Daarbij mag je denken aan de plaatsen waarvan je de weersvoorspelling wilt weten. Best handig, want WeatherPro bulkt van de opties. Zo is er onder andere een buienradar ingebouwd en kun je de lijn van het weer van de aankomende periode in een grafiek zien.
Downloaden: WeatherPro (€1,59)

SoundHound iPhone iPad iCloudSoundHound – Waar je ook bent, als je een iPhone, iPod touch of iPad bij de hand hebt, kun je met SoundHound een liedje dat je hoort, beluisteren met de app en meteen herkennen. In een constante strijd met directe concurrent Shazam is SoundHound de eerste om iCloud te ondersteunen. Dat betekent dat je nummers die je hebt herkend met de iPad, ook terugziet op de iPhone en vice versa. Zo heb je geen gedeelde archieven meer van muziek die je ergens hoorde en te mooi vond om aan je voorbij te laten gaan. De iCloud-functie lijkt welhaast in de wieg gelegd voor SoundHound.
Downloaden: SoundHound (gratis)

Gem King iCloud ondersteuning iPhone iPadGem King – Het Peggle-achtige spelletje Gem King is nog geen week uit voor de iPhone en iPad, wordt nu al gratis aangeboden en heeft als klap op de vuurpijl nu al iCloud-ondersteuning! Stel dat je beide apparaten in huis hebt. Dan wil je Gem King thuis op de iPad spelen, want het stuiteren tussen bolletjes om diamanten te pakken, speelt fijner op een groot scherm. Als je vervolgens ergens naartoe moet en toch verder wil spelen, pak je gewoon de iPhone en ga je verder waar je gebleven bent. Het enige wat je hoeft te doen is eenmalig iCloud activeren in beide versies van de game en eventjes wachten totdat de voortgang in het spel is bijgewerkt. Dit leuke spel laat zien hoe belangrijk iCloud voor games kan worden. Het doet dat bovendien voor een heel leuk prijsje.
Downloaden: Gem King (gratis, universele app)

Let op: de genoemde prijzen kunnen een beperkte geldigheidsduur hebben. Controleer dus goed of de app/game nog steeds gratis en/of voor dezelfde prijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 18:16
Categorie Uncategorized
Onderwerp populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.