iculture-populaire-apps
Populaire Apps

iOS 5: deze iPhone-apps tonen de nieuwe mogelijkheden

In de komende dagen en weken zullen allerlei apps voorzien worden van iOS 5-ondersteuning in de vorm van Twitter vanuit de applicatie, muziekspelers vanaf het lockscreen bedienen en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Halftone iOS 5 functie TwitterenIn de komende uren, dagen en weken zien we ontzettend veel apps die voorzien worden van een update die de app beter optimaliseert voor iOS 5. Maar ook nu de laatste iPhone-systeemsoftware nog maar net uit is, zijn er al heel wat waardevolle applicaties geüpdatet om nieuwe functies van iOS 5 te ondersteunen. Wat betekent iOS 5 voor applicaties? We hebben vijf snelle en bijzondere toepassingen hieronder in een lijst gezet om de mogelijkheden van iOS 5 te illustreren.

iOS 5 proof HalftoneHalftone – Met Halftone kun je foto’s verwerken tot een striptekening. Je kan ze voorzien van allerlei papiereffecten en tekstbubbels die je naar hartelust op de afbeelding kan plakken. De tekst in de tekstbubbels verzin je zelf, maar er zijn ook standaard cartoonkreten die je kent uit de Donald Duck. Dankzij de iOS 5 Twitter-integratie in Halftone kun je vers geproduceerde creaties meteen delen. Kies de optie ‘Send to Twitter’ en de foto wordt als bijlage gevoerd bij een tweet die je zelf kan schrijven en versturen. Je hoeft je Twitter-accountgegevens niet langer op Halftone in te voeren; het gebeurt allemaal via het single sign-on systeem vanuit de instellingen van de iPhone.
Downloaden: Halftone (€0,79)

FeedMe News iPhone iPod touchFeedMe News – We hebben niet eerder over FeedMe geschreven op iPhoneclub, maar dat verandert nu de RSS-lezer zo snel Twitter-integratie heeft in iOS 5. Dat betekent dat je doodeenvoudig alle artikelen vanuit je reader rechtstreeks kan tweeten naar al je volgers op Twitter. Daardoor hoef je niet eens meer actief in Safari op zoek te gaan naar nieuws! FeedMe News synchroniseert met Google Reader en kan artikelen uitdraaien met AirPrint. Behalve gesorteerd op bron, kun je het laatste nieuws ook tot je nemen op categorie. Natuurlijk kun je ook de tweet om de link heen zelf schrijven.
Downloaden: FeedMe News (€0,79)
Downloaden: FeedMe News Free (gratis)

iOS 5 My ArtistsMy Artists – Een elegante muziekspeler met informatie over je artiesten én een mogelijkheid om muziek te ontdekken. De muziek wordt je aanbevolen aan de hand van de liedjes die je al op de iPhone hebt staan. Dat kon My Artists al een tijdje goed en dat zie je terug in de gemiddelde App Store-waardering van vier sterren. Met ingang van iOS 5 kan je de informatie van My Artists ook zien vanaf het lockscreen op de iPhone. De albumcover, artiest en de naam van de track staan daar groot in beeld. Dat is natuurlijk vooral handig als de iPhone in een docking station staat of op de achtergrond muziek ligt te spelen. Het staat fraai en scheelt een paar keer drukken om te zien naar welk nummer je luistert.
Downloaden: My Artists (€1,59)
Downloaden: My Artists Lite (gratis)

Smule MadPad iPhone iPod touchMadPad – MadPad is een artistiek programma waarmee je geluiden van alledag kan opnemen en daarmee zelf muziek kan maken. Leuk, maar de app is wel redelijk onbekend. Daarom grijpt MadPad vanaf iOS 5 naar volledige Twitter-integratie om zichzelf meer in de kijker te spelen. Ze hopen op een sneeuwbaleffect op het sociale netwerk. Vanuit de app kun je eigen creaties delen via Twitter nadat je de app toestemming hebt gegeven om van je account gebruik te maken. Ook is er nu een speciaal Twitter-tabblad zodat je ook de creaties van anderen kan zien en luisteren en hun sets kan importeren. Als er maar genoeg mensen over tweeten, creëert MadPad vanzelf publiciteit. Geen gekke gedachte eigenlijk.
Downloaden: MadPad (€0,79)

CalAlarm Calenders with Alarm iPhone iPod touchCalAlarm – Deze Nederlandse applicatie begon ooit als een simpele app om herinneringen mee in te stellen, maar is na verschillende updates uitgegroeid tot een volwaardige agenda-app. En net als de andere populaire Nederlandse kalender-app Week Calendar, maakt CalAlarm furore met een weekoverzicht. De iOS 5-update van gisteren maakt het mogelijk om beltonen en muziek als alarm in te stellen. Dat kun je doen met filesharing. Verbind de iPhone met iTunes en sleep de nummers in het CalAlarm-veld onderaan de iTunes-pagina Apps. Voortaan kun je dan je favoriete nummer gebruiken voor een alarmmelding, iets wat voorheen nog niet mogelijk was. Op de website legt de ontwikkelaar het proces uit.
Downloaden: CalAlarm (€1,59)

Let op: de genoemde prijzen kunnen een beperkte geldigheidsduur hebben. Controleer dus goed of de app/game nog steeds gratis en/of voor dezelfde prijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2011, 10:29
Categorie Uncategorized
Onderwerpen ios 5, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.