iOS game-update: The Other Brothers doen Super Mario, Overkill 2 en prachtige Badland

Het is de meest duistere en lekkerste iOS game-update van deze week. Overkill 2 is gratis en The Other Brothers en Badland zijn prachtgames.

GU DO Overkill 2 header iPad iPhoneHet is de meest duistere iOS game-update in tijden en de lekkerste in de week tot nu toe. The Other Brothers knipoogt meer dan eens naar Mario en Luigi van Super Mario, en giet de platformactie in een donkere pixelstijl. Overkill 2 is het vervolg op het populaire gratis schietspel en ook ditmaal sta je stil terwijl je alle vijanden neermaait. En dan is er nog Badland: een werkelijk prachtig spel dat leuk is in je uppie én met meerderen op één iPhone.

Lees ook over Mittens en bekijk onze video: de nieuwe game van Disney.

Geen Mario en Luigi: The Other Brothers

GU DO The Other Brothers iPad iPhoneZe hebben beide overalls aan en het zijn broers van elkaar, maar het zijn niet Mario en Luigi. Het zijn The Other Brothers! Monteur van beroep, niet loodgieter. In de garage begint het spel dat je kan zien als de duistere broer van Super Mario, en al in het introfilmpje zie je ook een blauwe egel liggen. Het is duidelijk: ontwikkelaar 3D Attack Interactive is groot fan van het 16-bit tijdperk van de games en dat straalt The Other Brothers ook uit. Het spel is uitgevoerd in een grofkorrelige maar toch gedetailleerde pixelstijl en je hebt zelfs een tijdslimiet op de levels. Daarin stuit je bovendien op vijanden die je op het hoofd kan springen om ze uit te schakelen en kan je ringen verzamelen voor levensenergie, net als in Sonic. Alleen zijn hier de ringen vervangen door duiven en zijn de vijanden geen schildpadden, maar maffiabazen, politieagenten en waakhonden. De ene vergt nog meer sprongen op het hoofd dan de ander – en zeker met een reeks vijanden achter elkaar kan dat lastig worden. Gelukkig zijn er wel allerlei vlaggen die als checkpoints dienen, zodat je daar weer kan verder gaan als je af bent. De tijd wordt dan eveneens gereset, maar het gevolg is dat je een van de drie sterren op het level vermoedelijk wel kwijt bent. Die ster-gerelateerde opdrachten houden de uitdaging er wel in. De besturing bestaat uit een D-pad ‘met intelligentie’ (zodat je niet in een afgrond springt op basis van één pixel te kort bijvoorbeeld) en werkt lekker direct. The Other Brothers speelt dus aardig en zit goed in elkaar, maar het is de Super Mario gone bad-sfeer die het spel máákt. Het maakt The Other Brothers nu al bijzonder.
Downloaden: The Other Brothers (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=1CH3wavCb-U

Overkill 2: gratis schieten

GU DO Overkill 2 iPad iPhoneHoe hard we ook kunnen pleiten voor bepaalde betaalde games waar je toevallig voor moet betalen, gebeurt het niet zelden dat een gratis game de populairste release van een donderdag wordt of blijkt te zijn. Vandaag gaat die strijd tussen het eerder los besproken superheldenvechtspel Injustice: Gods Among Us en dit Overkill 2. Het schietspel ziet er meteen steengoed uit in de App Store, maar je moet weten dat de beelden minder bewegen dan het lijkt. Sterker nog: de omgevingen zijn statisch en het enige dat beweegt, zijn tegenstanders die een beetje houterig in beeld lopen en op je gaan schieten. Én je eigen wapen, dat je met vegen in beeld bestuurt. De bedoeling is duidelijk: de tegenstanders eerder schieten dan zij jou. De spanning wordt verhoogd door het feit dat je moet herladen en steeds sterker wordende tegenstanders. Die laatste kan je bestrijden door meer en meer ervaring die je in spel bij elkaar schiet, maar ook door in-app aankopen te doen voor virtueel geld, waarmee je betere wapens en upgrades kan kopen. Het concept is bekend en zet de deur open voor grote populariteit: de eerste Overkill scoort in de Nederlandse App Store namelijk al meer dan 3200 beoordelingen met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren – en Overkill 2 is er absoluut niet lelijker op geworden.
Downloaden: Overkill 2 (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Badland

Badland iPad multiplayer tot vierSpellen waarin je jezelf alleen maar in de lucht hoeft te houden door op het scherm te drukken, zijn talrijk op de iPhone en iPad, maar zelden werden ze in zo’n sfeervolle stijl gegoten als Badland. In het spel speel je een zwarte pluis (of een zwevend afrokapsel, whatever) op een zwarte voorgrond met gevaarlijke objecten, tegen prachtig getekende decors op de achtergrond. De truc van het spel is dat je dankzij aanwezige items kan vergroten, verkleinen, kan versnellen of kan vermenigvuldigen. De laatste is vooral belangrijk: met meerere pluisjes is je overlevingskans groter en je zal ze bovendien regelmatig moeten splitsen om zo collectief te vergroten of te verkleinen en bijvoorbeeld een object te kunnen duwen. Je begint meteen in het eerste level als je de game opstart en speelt gemakkelijk door. Pas als je de eerste keer naar het hoofdmenu gaat, zie je hoe omvangrijk het spel is: je kan drie eieren per level scoren voor het voltooien van opdrachten in de levels, je hebt een Game Center-ranglijst gebaseerd op het aantal afrokapsels dat je gered hebt en… er is een multiplayer. Met vier man tegelijk kan je op dezelfde iPad of iPhone (!) spelen, en daarin kan je zelfs toernooien opzetten met meerdere rondes, eigen levelselecties en meer levels op basis van de singleplayer-levels die je haalt. Het werkt op de iPad iets handiger dan op het kleinere telefoonscherm natuurlijk, maar het is een heerlijke afleiding van de individuele uitdaging en een hilarische strijd naar wie elk level het langs overleeft. Badland is niet alleen erg stijlvol en inventief, het is een pretpakket voor langere termijn.
Downloaden: Badland (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.