iOS game-update: The Impossible Line, ControlCraft 3 en Smash Bandits

Vandaag in de iOS game-update: de creatieve geheugentrainer The Impossible Line, van de politie ontsnappen in Smash Bandits en ControlCraft.

Smash Bandits iconHet is wel weer duidelijk dat het donderdag is. Niet alleen verscheen vanmorgen Asphalt 8: Airborne in de App Store, met daarna een update voor de gratis concurrent Real Racing 3, maar we hebben in de iOS game-update ook weer drie interessante spellen voor je. Het spectaculaire Smash Bandits is het vervolg op de slimme arcaderacer Smash Cops, een game die je van bovenaf bekijkt en waarin je tijdens je ontsnapping van de politie tegen de nodige auto’s ramt. The Impossible Line vraagt erg veel van je geheugen met slimme puzzels en tot slot kijken we naar het bijzondere strategiespel ControlCraft 3.

Smash Bandits: ontsnappen van de politie

Smash BanditsHet in 2012 uitgebrachte iOS-spelletje Smash Cops was leuk, maar eigenlijk pakt vervolg Smash Bandits het veel slimmer aan. Want hoe spannend het ook kan zijn om op criminelen te jagen in een politiewagen, eigenlijk kruipen we als in GTA liever achter het stuur van de boevenwagen om zo snel mogelijk alle achtervolgens van ons af te schudden. In Smash Bandits ben je niet langer oom agent, maar degene die wordt achtervolgd. Speltechnisch is de game grotendeels gelijk aan zijn voorganger. Je houdt nog steeds je vinger achter de auto om gas te geven en te sturen, een besturingssysteem dat je het idee geeft de auto eigenlijk met een onzichtbare stok vooruit te duwen. Het steekt allemaal simpel in elkaar, maar het is perfect voor een iOS-spelletje: je kunt deze racegame namelijk met één vinger besturen. Iets dat de achtervolgingen overigens niet minder spectaculair maakt. Het enige dat wellicht kan afschrikken is het freemium-model, dat je aanmoedigt om te betalen om je auto sneller te repareren.
Downloaden: Smash Bandits (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

ControlCraft 3: strategisch torens bezetten

ControlCraft 3Verwacht van ControlCraft 3 geen simpele, makkelijk te begrijpen spelprincipes zoals in tower defense-spellen. In deze strategische oorlogsgame moet je een gecompliceerder systeem leren begrijpen voordat je een effectief strijdplan kunt uitzetten. Levels zijn gevuld met seinposten gekleurd naar de spelers op het scherm. Lopen jouw troepen tegen een seinpost van de vijand op, dan verliest deze punten. Herhaal dit proces en hij wordt van jou, waarna je hem kunt gebruiken om nieuwe troepen de spelwereld in te helpen. Herhaal dit proces om het gehele level te veroveren en je wint. Een overwinning die wellicht makkelijker behaald kan worden door tijdens een level te sparen voor superwapens, die de gehele pot kunnen omgooien. Speel meer levels uit en je verdient meer geld, dat je weer kunt besteden aan upgrades. Upgrades die je ook via in-app aankopen kunt scoren.
Downloaden: ControlCraft 3 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Trailer van de dag: The Impossible Line

The Impossible LineJe kent ze wel: die grote, metalen contrapties op de kermis, waar je een ijzeren ring helemaal langs moet bewegen zonder een enkele keer de ring en de obstakelkoers met elkaar in aanraking te laten komen. Raken de twee elkaar toch aan, dan gaat er een zoemer en ben je af. The Impossible Line is op een gekke manier eigenlijk de iOS-versie van deze attractie. Aan het begin van ieder level krijg je een leven te zien, maar enkel voor een seconde. Tijdens dat korte moment moet je zoveel mogelijk proberen te herinneren, waarna je een lijn van punt A naar punt B tekent zonder ooit een muur aan te raken. Latere levels variëren op dit idee, door je enkel een paar centimeter rond je vinger te tonen of bewegende obstakels in het level te zetten. In de eerste levels ging het al geregeld bij ons mis. We zijn nu al bang voor de latere, waarschijnlijk moeilijkere uitdagingen.
Downloaden: The Impossible Line (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.