iOS game-update: The House of the Dead Overkill, Mr. Runner 2, en The Nightjar

Mr. Runner 2 is het vervolg op het timingspelletje op de iPhone en iPad, The House of the Dead Overkill is bloederig zombies schieten.

The House of the Dead Overkill iPad mutantenEen groter contrast tussen de drie games in de iOS game-update vandaag is moeilijk denkbaar. In The House of the Dead: Overkill – The Lost Reels (wat een naam!) slachten we zombies, in Mr. Runner 2 rennen we getimed door hoge grasvelden en in The Nightjar vertrouwen we op de stem van acteur Benedict Cumberbatch. En alléén de stem van Cumberbatch. We hadden eerder vandaag al aparte artikelen over Draw Something 2, Iron Man 3 en Lego Batman: DC Super Heroes.

Robot Unicorn Attack 2: zó fout

GU VR Robot Unicorn Attack 2 iPad iPhoneHet foutste renspel van allemaal? Bam, hier heb je hem. Níks is rechttoe rechtaan in Robot Unicorn Attack 2. Je speelt met een eenhoorn – je weet wel, zo’n paard met een hoorn op de neus – en springt van zwevende rots naar zwevende rots terwijl de mierzoete regenboogkleuren je voorbij vliegen. Je beukt kristallen door en springt door hoepels heen terwijl je zo nu en dan ook nog een engeltje snaait en een soort gitaarplectrum overal in de levels. Een knop links – springen – en een knop beuken – rechts – volstaan voor de gameplay die een interessante twist heeft gekregen in Adult Swim Games’ spelleke. Spelers bepalen namelijk of ze aan de kant van de goede witte eenhoorn gaan staan, of spelen met diens duistere zwarte evenknie. De stand tussen team rainbow tegen team inferno wordt wereldwijd bijgehouden en krijg je te zien in het spelmenu. Het winnende team van die dag kan rekenen op een beloning die aankopen in de in-app winkel kunnen verzachten.
Downloaden: Robot Unicorn Attack 2 (gratis, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=5t6dTV8VLpU

Met de stem van Sherlock: The Nightjar

GU DO The NightJar iPhone iPadEen videogame… zonder video. Dat is The Nightjar, een nogal alternatieve game van ontwikkelaar Somethin’ Else met één groot wapenfeit: het geluid. Alles draait daarom. Je raakt in een hoorspel verzeild met een duistere setting: je bent achtergelaten in een ruimteschip dat regelrecht op een zwart gat koerst. En dan kun je dus ook nog niet zien waar je nou eigenlijk beland bent. Door te lopen met stappen op de panelen onderin en rond te kijken met de blauwe balk bovenin, ga je af op je intuïtie en richting op basis van wat je om je heen hoort. Wát je hoort, zijn veelal techy geluidseffecten en hier en daar levenstekens zoals een kat. En… de stem van BBC’s Sherlock. De karakteristieke acteur Benedict Cumberbatch – aan de vooravond van zijn wereldwijde doorbraak staat als badguy in de volgende Star Trek – spreekt het spel in en neemt je bij de hand terwijl je op verkenning uitgaat met je stappen en het kijken met je oren. Of hij te vertrouwen is? Geen idee, maar het is je enige houvast in het spel dat vorig jaar werd genomineerd voor twee BAFTA’s – hoge gameprijzen. Een koptelefoon op hebben is verplicht in The Nightjar, en rust om je heen zodat je niet afgeleid wordt net zo. Een avontuur dat niet voor iedereen geschikt zal zijn, maar echt niet alleen innemend voor slechtzienden.
Downloaden: The Nightjar (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Mr. Runner 2: hollen en timen

GU DO Mr Runner 2 iPhoneHo wacht, hoeveel spelers had Mr. Runner?! VIJF miljoen, beweert ontwikkelaar GameVision. Een gigantisch aantal, als je bedenkt dat het spel niets meer is dan getimed vallende objecten ontwijken terwijl je rent. En ook nog niks meer uitstraalt dan een zwart mannetje met zwarte omgevingen en een kleurtint op de achtergrond. Een knappe prestatie, dat zeker. Het leverde GameVision blijkbaar genoeg geld op om zich eens flink uit te sloven voor het tweede deel. Maar niet op de gameplay; daarop is niks veranderd. Je bepaalt de mate waarin je rent en stopt en zo vermijd je dat er muren of andere dingen op je hoofd vallen, en zorg je ervoor dat je een stuiterend hartje bijvoorbeeld wel pakt. Nee, het uitsloven vond plaats op het visuele vlak. Mr. Runner 2 spat met haar aandoenlijke 2D-beelden van het scherm. Een gigantische walvis in een wolkendek die met je meebeweegt. Een zomers groen grasveld waarin Pikachu’s staart voor je uit loopt. En dan de quotes die ons beblokte hoofdpersoon eruit gooit na elke levensbedreigende vertraging! Referenties naar andere games vliegen je om de oren en zijn goed voor een grijns zo nu en dan. Een wereld van verschil met het eerste deel.
Downloaden: Mr. Runner 2: The Masks (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: The House of the Dead Overkill

The House of the Dead iPad herladenHet lijkt minder spannend dan in een speelhal of op de spelcomputer met een plastic geweer in je knuisten, maar ook op de iPhone en iPad komt The House of the Dead tot zijn recht. De bekende Japanse uitgever Sega pakte The House of the Dead Overkill van de Nintendo Wii en PlayStation Move, remixte het een en ander en brengt de game opnieuw in gewijzigde vorm uit op iOS. The House of the Dead: Overkill – The Lost Reels is de volledige naam van dit schietspel dat al uit zichzelf voor het lopen en kijken zorgt. Jij neemt het schieten voor je rekening met kantelbewegingen, een virtuele stick in beeld of een derde nog geheime besturingsoptie – en kiest dan een van de zes personen die verzeild zijn geraakt in een pijnpaleis, stripclub of een wat normalere omgeving. Hoewel, normaal: elk vertrek dat je inloopt en elke hoek die je inkijkt, stuurt zonder uitzonderingen een zombiehorde op je af. De sfeer van Overkill is gelijk aan een zo fout en bloederig mogelijke B-film, maar de spanning ligt wel wat hoger. Dat komt door het herladen. Hoe sterk je pistool of geweer ook is: herladen neemt tijd in beslag en dat zorgt met al die ondoden in je vizier, gegarandeerd voor een verhoogde hartslag. Als je klaar bent met de Story-modus, kan je je nog vergrijpen aan de Survival, maar hoe dan ook: dood ga je.
Downloaden: The House of the Dead: Overkill – The Lost Reels (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2013, 20:56
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.