Instapaper overgenomen door Betaworks

iOS-applicatie Instapaper is grotendeels overgenomen door Betaworks, het bedrijf dat eerder nog Digg in huis haalde.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

InstapaperEen meerderheid van het belang in de bekende lees later-app Instapaper is overgenomen door Betaworks. Dit maakte ontwikkelaar Marco Arment bekend op zijn blog. Volgens Arment is Instapaper te groot geworden voor hem om alleen te beheren. Hoeveel Betaworks exact voor de dienst heeft betaald is niet duidelijk. Betaworks is het bedrijf dat eerder nog de bekende website Digg overnam.


Arment zegt dat hij het team dat Instapaper overneemt zal blijven adviseren, maar dat Betaworks de directe ontwikkeling op zich zal nemen. De nieuwe beheerder zal een meerkoppig team op Instapaper zetten, iets waar Arment blij mee zegt te zijn: hij was namelijk niet in staat om meerdere werknemers voor Instapaper in huis te halen. Het lange bestaan van Instapaper zou één van de belangrijkste onderwerpen voor de ontwikkelaar zijn geweest tijdens de overnamegesprekken. Het lijkt daarom nog niet aannemelijk dat Betaworks de app uit de App Store zal halen om onderdelen ervan voor andere redenen te gebruiken.

Instapaper is een applicatie voor iPhone en iPad. Door een speciale bookmarklet in je webbrowser te zetten, kun je makkelijk een artikel op een website naar de iOS-app sturen. Open je de applicatie, dan wordt het betreffende artikel van de websitelayout ontdaan zodat je hem goed en met zo min mogelijk afleiding kunt lezen.

Downloaden: Instapaper (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2013, 13:48
Categorie Nieuws
Onderwerp instapaper
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.