iOS game-update: The Amazing Spider-Man, Duel of Fate, Open The Doors en koopjes

The Amazing Spider-Man is de nieuwste iPhone-game waarin de slingerende superheld zijn opwachting maakt in een grote open wereld. Heel anders dan het Temple Run-alternatief Open The Doors, waarin je door gangetjes rent.

GU DI The Amazing Spider-Man headerSpider-Man, Spider-Man, does whatever a spider can. Vandaag behandelen we het nieuwste Spider-Man spel van de grote gamesuitgever Gameloft in de iOS game-update, dat zich ditmaal in een grote open wereld zal afspelen. Een groot contrast met Open The Doors, dat op de Temple Run-leest geschoeid is en juist een ongeremd enthousiasme voor nauwe gangetjes aan het voetlicht brengt. Duel of Fate is tenslotte een lekker toegankelijk fantasierijk kaartspelletje.

Toegankelijk fantasy-kaartspel: Duel of Fate

GU DI Duel of Fate iPhone iPod touchAchteraf kan ik niet meer zeggen of het cool was om het Pokémon-kaartspel te spelen toen de serie helemaal je-dat was, maar feit is wel dat het spelletje een enorme populariteit genoot en voor veel spelers de toegang verschafte tot het geroemde fantasy-kaartspelletje Magic the Gathering. Nu is er precies zo’n toegankelijk kaartspelletje als Pokémon toen, op de iPhone: Duel of Date. Een spel waarin je monstertjeskaarten inzet om de kaarten van de ander te verslaan. Elke beurt leg je twee kaarten neer en kies je er ter plekke een uit waarmee je de strijd wil aangaan. Op zowel de kaarten van jezelf als de tegenstander zie je de vechtwaarden van de troepen en zie je hoe sterk ze zijn. Daar komen een paar dingetjes bij kijken. Wezens kunnen van het water-, vuur- en grassoort zijn en elk winnen ze van een ander (water van vuur bijvoorbeeld) en verliezen ze van een ander. Ongeacht de aanvalswaarde op de kaart, die in werking treedt als twee dezelfde soorten tegenover elkaar staan. Tot zover is het steen-papier-schaar logica, maar dan zijn er natuurlijk nog de actiekaarten en de magische beïnvloeders die roet in het eten gooien en de kwaliteiten van kaarten kunnen veranderen. En nee… die worden niét open gespeeld. Aldus krijg je een spannend offline en online kaartspelletje waarin je als eerst een aantal slagen moet winnen van de tegenstander door steeds maar nieuwe kaarten te trekken. Gratis, dus proberen!
Downloaden: Duel of Fate (gratis, universele app)

Reflextest: Open The Doors

GU DI Open The Doors iPhone iPod touchEr staat je een test te wachten, en dan hebben we het niet over het tellen van alle Engelse vertaalfouten die de Aziatische ontwikkelaar in Open The Doors heeft laten zitten. Open The Door is een reflextest, een beetje in hetzelfde kader als Temple Run. De hoofdpersoon rent automatisch en het enige wat jij moet doen is zorgen dat de hoofdpersoon kan blijven rennen. Het spelletje doet dat met een principe dat erg lijkt op Temple Run: je veegt een richting op om een zijkant te kiezen, en veegt om de haverklap naar beneden of boven op het scherm om je weg te vervolgen. Toch is de verpakking van Open The Doors zo afwijkend, dat het voelt alsof je een ander spel speelt. In donkerblauwe spookhuisomgevingen gebruik je de vegen om een deur met of zonder klink te ontgrendelen: zonder klink veeg je omlaag, met klink omhoog. Ondertussen kom je ook steeds meer spoken tegen die je schuin moet swipen om ze uit de weg te ruimen. Hoe foutlozer je rentocht is, hoe meer sterren je op het Stege Clear-scherm ziet. Stege Clear ja. We zeiden toch dat Open The Doors vol vertaalfouten zit?
Downloaden: Open The Doors (€0,79, universele app)
Downloaden: Open The Doors Free (gratis, met reclame, universele app)

Trailer van de Dag: The Amazing Spider-Man

GU DI The Amazing Spider-Man iPhoneSpider-Man, jij rare superheld! De gebeten persoonlijkheid die door een rood-blauw pakkie zonder aanknopingspunten door de lucht kan slingeren, maakt zijn opwachting in een nieuw deel afkomstig van de grote iPhone-uitgever Gameloft. Die maakte al eerder simpele actiespelletjes rondom de stripheld, maar voor The Amazing Spider-Man zijn de ambities wat opgeschroefd. Het nieuwste deel in de reeks zal zich afspelen in een grote open wereld, waarin je zelf kan gaan en staan waar je wilt. Dat belooft de uitgever en de trailer en de speelsessie van website Slidetoplay lijken daar inderdaad op te wijzen. De beelden tonen ook een discrepantie aan: waar de webschietende kwaadbestrijder geen enkele moeite heeft om zonder aanknopingspunt in de lucht te slingeren, moet je als speler wel moeite doen om simpelweg naar de hand van een vrouw te grijpen om haar op te pakken en te redden. Ja, het past eigenlijk best bij de persoonlijkheid van Spider-Man, maar of het logisch is? Gameloft heeft tot eind juni om ook de door Slidetoplay ontdekte fouten en vastlopers uit het actiespel te halen. Aan de beelden mankeert alvast weinig.

De koopjeshoek

Jaja, ook vandaag zijn er weer de ‘nodige’ gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch hoor. Wees gerust. Alsjeblieft zeg.

  • Cut the Buttons (knoopjes knippen, gratis, was €0,79)
  • Land-A-Panda (supersnel actiespelletje, gratis, was €0,79)
  • Crow (EX-GAME VAN DE WEEK, vogel-avonturenspel, €0,79, was €2,39)
  • :Shift!2: (ondersteboven actiespel, gratis, was €0,79)
  • Blind World (uniek ontdekkingsspel, gratis, was €0,79)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2012, 19:23
Categorie Games
Onderwerpen game, gameloft, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.